Butorović: Lukićev pristup nije dobar

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Jun.2011, 04:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Butorović: Lukićev pristup nije dobar

Inicijativa Vladana Lukića, predsednika Crvene zvezde, koji je zatražio smenu predsednika FS Srbije Tomislava Karadžića, jer u njemu vidi glavni problem srpskog fudbala, kod prvog čoveka novosadskog superligaša Ratka Butorovića izazvala je – uzdržanost.

Problem je, precizira Butorović, u tome što je Lukićev pristup isuviše pojednostavljen:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << – Lukićeva inicijativa za ozdravljenje našeg fudbala svodi se samo na jedno ime, na Karadžićevu smenu. Drugim rečima, to bi značilo uklanjanje jednog čoveka, a na drugoj strani da ceo sistem, kao do sada, ostane isti. Šta bi se time dobilo? Po meni, ništa.
A za šta se zalažete?
Voleo bih da vidim sveobuhvatniji i kompletniji predlog, nešto što bi moglo da se nazove platformom, ili programom.
Konkretnije?
– Potrebno je da prodiskutujemo o suštini problema, da vidimo šta hoćemo i kakve promene su nam potrebne, pa tek posle iskristalisanog stava onda da na dnevni red dođu eventualna personalna rešenja. Prosto rečeno, prvo da vidimo šta nije dobro i šta treba da se promeni da bi bilo bolje, a ne sve da se svede, kako sam razumeo Lukićevu inicijativu, samo na smenu pojedinca. To nije dobar pristup.
Možete li nešto bliže da kažete šta je tražila Vojvodina?
Zalagali smo se za smanjenje Super lige na 12 klubova i to tako što bi dva najslabija na tabeli direktno ispadala u niži rang, a treći otpozadi igrao baraž. Na taj način, po nama, smanjio bi se prostor za mahinacije i dogovaranje rezultata.


Kako sudi Veselinović?
Nabrajajući detalje, koji mu smetaju, Ratko Butorović zadržao se na jednom:
- Šta je sa sudijama i kaznama za njih? Koliko vidim, Veselinović je u međuvremenu sudio mlađim kategorijama. E, to neće proći.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.