Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 23:21

Budućnost bolja od Mornara za plasman u finale ABA lige

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar sa 92:81 i u drugom meču polufinalne serije ABA lige i plasirali se u finale. Drugi finalista biće poznat u utorak kada majstoricu igraju Crvena zvezda i Igokea.
Budućnost je u Bar došla po pobedu i stigla je do cilja. Mornar je pružio snažan otpor, ali je gost uspeo da odbije sve nalete Barana, zabeleži pobedu i plasira se u finale. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Barani su nešto bolje ušli u meč sigli do plus šest - 10:4. Budućnost je povezala redove, preokrenula rezultat i do kraja perioda povela sa 27:20.
Nastavak je doneo dva preokreta. Prvo je domaćin uspeo da istopi prednost Budućnosti i povede - 38:34. Ponovo su gosti zaigrali agresivnije i do odlaska na veliki odmor stekli prednost od dva poena 52:50.
U trećoj četvrtini Budućnost je prelomila rezultat, konstantno je povećavala prednost do maksimalnih plus 15 - 79:64. Gost je trojkom ublažio zaostatak i pri rezultatu 79:67 ušlo se u posledni period.

Tim iz Podgorice u poslednjoj četvrtini održavao je dvocifrenu prednost i na kraju slavio rezultatom 92:81.
Budućnost je do trijumfa predvodio Kobs sa 21 poenom, Dela i Rid su dodali po 14. U domaćoj ekipi Nedam je ubacio 13 poena, Smit 12, a Vranješ 11.
Budućnost će u finalnoj seriji igrati sa boljim iz duela Crvene zvezde i Igokee. Majstorica je na programu u utorak od 18.30 u dvorani Aleksandar Nikolić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budućnost prvi finalista ABA lige

Izvor: Danas, 08.Maj.2021, 00:15

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice plasirali su se u finale ABA lige pošto su večeras na gostovanju savladali ekipu Mornara iz Bara sa 92:81 (27:20, 25:30, 27:17, 13:14).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.