Buđenje Voše u finišu

Izvor: Sportski Žurnal, 13.Feb.2011, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buđenje Voše u finišu

Vojvodina – Crvena zvezda 8:7 (2:2, 1:1, 1:2, 4:2)
Bazen: Slana bara u Novom Sadu. Gledalaca: 800. Sudije: Ćirić i Njegovan (obojica Beograd). Igrač više: Vojvodina 12 (4), Crvena zvezda 7 (2). Peterci: Crvena zvezda 1 (1).
VOJVODINA: Marinković, Matković, Mitrović, Joksimović, Miličić 1, Vapenski 2, Matović 1, Ovuka, Ranđić 1, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Ubović 1, Basara 1, Cukić 1, Bukvić, Vasić, Maksimović. Trener: Stanojević
CRVENA ZVEZDA: Pijetlović, S. Rašović 1, Đuretić, Rusov, Savić 3, Antonijević, Kocić, V. Rašović 1, Krstić, Maljković, Popović 1, Ivošević 1, Draksimović, Petrović, Filipović. Trener: Jelenić.
Derbi četvrtog kola Prve A lige za vaterpoliste pripao je Vojvodini, koja je na Slanoj bari savladala Crvenu zvezdu sa 8:7. Iskrilo je i u bazenu i van njega. Na tribinama fantastična atmosfera, a u bazenu igra na ivici noža.
Pored nekoliko blažih incidenata sudijski par Ćirić – Njegovan podelio je i nekoliko kartona, od čega dva crvena za pomoćne trenere Bilića, iz Vojvodine, i Draškovića, iz Zvezde.

Kao što se i očekivalo Vojvodina i Zvezda odigrali su izuzetno zanimljivu i dinamičnu utakmicu. Bio je to duel dve jake odbrane, a oba golmana i Miloš Marinković i Gojko Pijetlović su se istakla. Prve dve četvrtine vodila se egal borba u bazenu, pa se na odmor otišlo sa 3:3.
Početkom trećeg dela gosti dolaze do vođstva 4:3 preko Viktora Rašovića, a sredinom ovog perioda igre iskusni Dejan Savić vodi Zvezdu prvi put na dva razlike (5:3). Domaći igrači su dozvolili da gosti uspore ritam i nametnu svoj stil igre. No, i pored pada u igri Vojvodine publika sa prepunih tribina bazena Slana bara nije posustajala u bodrenju Novosađana.
Uspeli su domaći preko Cukića da smanje na 4:5, a onda su u finišu propustili priliku za izjednačenje sa igračem više. Ali, u poslednjoj deonici izabranici Dejana Stanojevića stisli su se i zaigrali agresivnije. Marko Matović je doneo izjednačenje, a Ubović preokrenuo na 6:5. Savić je iz peterca dao nadu Zvezdi, ali su do kraja Ranđić i Vapenski uspeli da zapečate sudbinu gostiju i uzmu sva tri boda. Savić je samo pet sekundi pre kraja utakmice lepim lobom uspeo da smanji na 7:8.


Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.