Brutalna tuča 100 navijača na Novom Beogradu počela zbog jednog GRAFITA?!

Izvor: Blic, 11.Jun.2017, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalna tuča 100 navijača na Novom Beogradu počela zbog jednog GRAFITA?!

Beogradska policija istražuje ko je od navijača Crvene zvezde, u četvrtak uveče u Novom Beogradu, pucao iz pištolja i u stomak ranio Demira J. (18), člana "Vandal bojsa", navijačke grupe Partizana.

Lekari se bore za život mladića koji je teško povređen kada je upucan u okršaju dve grupe navijača u beogradskom naselju Ivan Ribar.

U KBC Zemun kažu da je stanje pacijenta i dalje nepromenjeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Prate se svi životni parametri i pacijent dobija sve što je potrebno - kažu iz te ustanove.

Policija je posle sukoba privela po nekoliko učesnika, i to sa obe strane. Privedeni mladići su saslušani, ali još nije utvrđeno ko je ispalio hitac Demiru J. u stomak.

Pištolj iz koga je pucano nije nađen, a četiri čaure koje su zatečene na licu mesta poslate su na veštačenje.

Sukob novobeogradskih navijača dva najpopularnija srpska kluba, koji je kulminirao u četvrtak uveče, počeo zbog grafita. Posle osvajanja titule i Kupa Srbije, navijači Partizana iz blokova upadali su na teritorije najvećeg rivala i krečili im grafite. Početkom ove nedelje navodno su im prekrečili grafite na Bežanijskoj kosi.

Prema priči koja kruži po blokovima, nekoliko članova "Vandal bojsa" tada je došlo u verbalni sukob sa jednim "delijom” i tražili su da dogovore tuču, i to za sat vremena. Međutim, do zakazane tuče nije došlo jer navodno nisu došli navijači crveno-belih.

Događaji od sledećeg dana ukazuju da su navijači Crvene zvezde odlučili da se osvete "grobarima" iz blokova zbog grafita na njihovoj teritoriji.

Svedoci su ispričali da je u tuči učestvovalo oko 100 navijača. Jedan član "Vandal bojsa", koji je kod sebe imao pištolj, ispalio je hitac u vazduh, njegov drug svetleću raketu, što međutim, nije omelo navijače crveno-belih već su krenuli na "domaćine". Svedoci su naveli da su zvezdaši tada počeli da pucaju ka partizanovcima, koji su počeli da beže. U opštem metežu jedan "grobar" je nožem uboden u nogu, a Demir J. je pogođen u stomak.

Uvukli ga u ulaz da ga spasu

Stanari ovog bloka, svedoci okršaja "navijača", kazali su da su ranjenog mladića, koji je bio u nesvesnom stanju, dvojica drugova uspela da uvuku u ulaz. Pokušali su da ga sklone od rulje. Međutim, huligani su krenuli za njima, ušli u ulaz i nastavili da ih tuku. Povukli su se tek kada su čuli policijske sirene, a pripadnici MUP-a su tada priveli nekoliko vandala. Teško povređeni mladić je prevezen u zemunsku bolnicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otkriven razlog pucnjave i masovne tuče Delija i Grobara na Novom Beogradu

Izvor: BKTV News, 11.Jun.2017

Beogradska policija istražuje ko je od navijača Crvene zvezde, u četvrtak uveče u Novom Beogradu, pucao iz pištolja i u stomak ranio Demira J. (18), člana "Vandal bojsa", navijačke grupe Partizana...Lekari se bore za život mladića koji je teško povređen kada je upucan u okršaju dve grupe...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.