Brnabić: Vređanje Omića je skandal, stidim se takvih plakata

Izvor: BKTV News, 29.Jan.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabić: Vređanje Omića je skandal, stidim se takvih plakata

"O ovome ćemo tek razgovarati..."

Premijerka Srbije Ana Brnabić osudila je danas grupu navijača Crvene zvezde zato što nisu korektno dočekali novog košarkaša tog kluba Alena Omića i poručila da je to što su ga vređali nedopustivo, ocenivši da je reč o strašnom skandalu.

"Mislim da Srbija nije zemlja u kojoj je važno koje ste nacionalnosti i odakle dolazite i da to daje ružnu sliku sporta. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ja se stidim takvih plakata i transparenata i mislim da to nije prava slika Srbije i našeg sporta", rekla je Brnabić novinarima upitana za komentar incidenta koji se dogodio pre nekoliko dana kada su navijači Zvezde stajali na tribinama s transparentom na kojem je pisalo: "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija".

Brnabić je izrazila nadu da ćemo svi zajedno na sve načine doprineti da se to ne ponavlja.

"Prvo to nije slika koju Srbija želi da pošalje u svet, niti slika kojom želimo da komuniciramo s građanima u Srbiji, koja je možda zemlja sa najviše nacionalnih manjih u celoj Evropi. Mi imamo 21 savet za nacionalne manjine u Srbiji i kod nas se govori više od 15 manjinskih jezika. I mi smo ponosni na to, ali ovakve stvari su deo glasne manjine, ali mi sa tim moramo da izađemo na kraj", poručila je premijerka.

Dodala je da će se o tome razgovarati u vladi, da će se videti kako će se reagovati, ali da su svakako među načinima da se tome stane na put ulaganja u obrazovanje, redovne sednice Nacionalnog saveta nacionalnihi manjina, da nezavisne institucije rade svoj posao, da imamo više sporta u školama i da imamo veću komunikaciju i otvorenost društva...To podrazumeva, dodala je i "kako radimo sa medijima i komuniciramo mi koji vodimo vladu", ali, primetila je, u tome mora da učestvuje i celo društvo.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.