Borjan pred derbi: Branimo našu kuću i titulu

Izvor: B92, 22.Feb.2022, 12:14

Borjan pred derbi: Branimo našu kuću i titulu

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan poručuje da je optimista pred nedeljni sudar sa Partizanom na "Rajku Mitiću".

Zvezda zaostaje pet bodova uoči novog "večitog" derbija.

Meč na "Mitiću" će umnogome da usmeri borbi za titulu, a najzaslužniji za to je upravo Borjan.

Jer da nije bilo njega, Zvezda bi uoči derbija verovatno zaostajala sedam bodova za najvećim konkurentom.

Svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbranama sprečio je da Zvezda izgubi bodove protiv Proletera u Novom Sadu, i to nakon što je bio junak penal serije u Kupu sa Radničkim



"Uradio sam najbolje u opasnim trenucima po naš tim i samo je bitno da smo pobedili. Ostavljam izuzetnu sedmicu iza sebe i sve misli su usmerene derbiju. Ispunili smo takmičarski cilj u prva tri meča ove godine i idemo dalje"
, rekao je Borjan za Sportski žurnal.

Partizan je u seriji od tri pobede, a uoči derbija čega ga još jedan težak ispit, revanš šesnaestine finala Lige konferencija sa praškom Spartom u četvrtak (18.45).



"Nećemo da se osvrćemo na njihov ritam, bitno nam je kakvi ćemo mi da budemo na terenu u nedelju. Branimo našu kuću i titulu, uvek sam optimista i ništa ne može da promeni taj osećaj ni pred ovaj derbi",
kaže golman Zvezde.

Zvezda nije delovala ubedljivo na prvim utakmicama u nastavku sezone.

"Verujem u ovaj tim! Imamo kvalitet i pobednički karakter. Znamo da nemamo pravo na grešku, ali sposobni smo da se nosimo sa tim osećajem. Idemo hrabro u derbi da smanjimo prednost rivala, napravimo korak ka petoj tituli u nizu i obradujemo navijače koji nam daju sjajnu podršku".

Borjan dočekuje "večiti" derbi u fantastičnoj formi – na šest zvaničnih utakmica u 2022. godini primio je samo jedan gol uz nekoliko sjajnih odbrana ključnih za osvajanje bodova svojih ekipa.

Prvo je sa reprezentacijom Kanade ostvario tri pobede i došao na prag plasmana na Mondijal u Katar, savladani su Honduras, SAD i Salvador.

Potom je sprečio da Zvezda ispadne iz kupa i kiksne u Novom Sadu. Ovo je Borjanu bila prva superligaška odbrana penala u dresu Crvene zvezde.

Borjan je bio junak Kup duela sa Partizanom, a čeka prvi odbranjeni jedanaesterac u prvenstvenim mečevima sa crno-belima.

Do sada su ga savladavali Sejduba Suma, Ognjen Ožegović i Rikardo Gomeš.

"Večiti" derbi igra se u nedelju od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.