Borjan pred Kopenhagen: Daćemo im dva komada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Avg.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borjan pred Kopenhagen: Daćemo im dva komada

Jubilej je proslavio kao i na većini utakmica - bez primljenog gola. Milan Borjan je u prvenstvenom meču protiv Mladosti (2:0) zvanično stoti put branio mrežu Crvene zvezde i to mu je bio 53. meč da je ona ostala netaknuta. Poklon, uramljeni dres sa stotkom na leđima brzo je spakovao i odmah se okrenuo najvažnijem u izazove sezone, revanš meču sa Kopenhagenom u utorak. Veruje da će i na "Parken" stadionu ostati nesavladan, a da će njegovi saigrači postići bar dva gola. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Prvo da zahvalim ekipi na jubileju i dobroj statistici", rekao je Borjan posle jubilarca.

"Ove dve godine kako sam ovde, radimo konstantno kao tim. Samo treba da nastavimo tako, da pobeđujemo i što manje da primamo golove. Meni je od svih tih utakmica najlepše bilo protiv Krasnodara na "Marakani". Nešto neverovatno, nemoguće je opisati tu emociju. Naravno, bilo je još mnogo lepih trenutaka i uspomena iz Salcburga, kao i sa Liverpulom".

Nova, velika bitka sa Dancima se uveliko sprema. Borjanu je krivo što se rival vratio kući neporažen.

Teško mi je palo što se prvi meč završio 1:1, kad primiš takav gol. Celu utakmicu dominiraš, oni nisu imali nijedan šut na gol i onda iz penala onako izjednače. Iskreno, nisu se ništa pitali, da nisu "imali" sudiju izgubili bi utakmicu. Ali, to je sve fudbal, a za nas da motiv još jači izađemo u utorak, pobedimo ih i prođemo u plej-of za Ligu šampiona.

Borjan izuzetno ceni Kopenhagen, ali veruje u svoje saigrače da će biti najjači kada je najvažnije.

"Oni su odlična ekipa, imaju dobre pojedince. Malom Vindu svaka čast, retko ko bi smeo ovde da na "Marakani" da izvede penal kao što je on. Kapa dole, veliko samopouzdanje. I drugi špic Ndaje je jak i fenomenalan, ali nam nisu napravili šansu. Očekujem i na "Parkenu" tešku utakmicu i da će oni i na na svom terenu igrati kao na "Marakani", to je njihov stil. Međutim, i mi se pitamo. Treba da se dobro pripremimo, postignemo dva gola, a da ne primimo nijedan i prođemo dalje".

Prvi meč sa Kopenhagenom pokazao je da ova ekipa Zvezde i dalje ima karakter i prepoznatljivu strast, koji je teraju na velika dela.

"Zvezda uvek ide na pobedu, ona je iznad svih nas. Mi moramo da ginemo za ovaj klub i ovaj grb jer Zvezda je nešto posebno, neopisivo i neprocenjivo. Naši navijači žive za nas, tako da mi na terenu moramo da pokažemo i da mi živimo za njih. Neverovatno je koliko nam njihova energija daje snagu. Nadam se da će naći način da nabave karte, dođu u što većem broju, pa da svi damo sve od sebe i slavimo u utorak", ističe Borjan.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.