Izvor: Radio 021, 13.Avg.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borjan odveo Crvenu zvezdu u Evropu, preko penala do plej-ofa za Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona nakon pobede nad Kopenhagenom u penal seriji (7:6), posle rezultata 1:1 u 120 minuta igre.

Veliku pobedu ostvarila je Crvena zvezda posle 120 minuta igra i čak 22 izvedena penala. Najveće zasluge za prolazak Zvezde u plej-of kvalifikacija za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Ligu šampiona i sigurno mesto u Ligi Evrope, pripadaju golmanu crveno-belih Milanu Borjanu, koji je pružio sjajnu partiju.

Povela je Zvezda dosta rano, u 17. minutu posle odličnog centaršuta Marka Marina, napadač beogradskog kluba Ričmond Boaće uklizava i postiže pogotak. Ipak, slavlje Zvezdinih navijača je ugašeno u finišu prvog dela igre, kada Dame Ndoje matira Borjana.

U nastavku igre Zvezda ostaje sa igračem manje, pošto je Milunović dobio drugi žuti karton. Tu počinje jak pritisak Kopenhagena na gol Borjana, ali ovaj uspeva da odoli. Dobar posao je radila i odbrana Zvezde, pa su zahvaljujući dobroj postavci igrača na terenu i blokiranju udaraca, crveno-beli izborili produžetke.

Produžeci donose egal po pitanju broja igrača na terenu, pošto je Mas isključen. Ipak, Danci su napadali do zvižduka sudije koji je najavio penal seriju.

A u penal seriji - triler. Kapiten crveno-belih Marko Marin šutira prvi i pogađa prečku. Potom se ređaju udarci, podjednako loš učinak sa bele tačke imaju kako igrači Zvezde, tako i igrači domaćina. Međutim, ključan razlog toga je taj što bele tačke nije ni bilo. Umesto nje na 11 metara nalazila se rupa, koja je otežavala izvođenje penala, pa je nekoliko udaraca završilo daleko van okvira gola.

Ipak, pravi junak penal serije je golman Crvene zvezde Milan Borjan, koji je i sam bio precizan sa jedanaesterca. Nakon što su se svi igrači koji su dočekali 120. minut na terenu oprobali u izvođenju penala, krenula je nova serija. Pankov je bio precizan i dovodi Zvezdu u prednost od 7:6. Na gol liniju staje Borjan i čita nameru Vinda, čiji udarac brani i donosi veliko slavlje navijačima Crvene zvezde.

Šampiona Srbije sada očekuje dvomeč sa švajcarskim prvakom Jang Bojsom. Zvezdaši pamte 2004. godinu, kada su iz dvomeča sa ovim timom Beograđani izašli kao pobednici ukupnim rezultatom 5:2.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.