Borjan: Verovao sam u sebe, znao sam da ću još jednom odbraniti

Izvor: B92, 14.Avg.2019, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borjan: Verovao sam u sebe, znao sam da ću još jednom odbraniti

Golman Crvene zvezde Milan Borjan nikada neće zaboraviti utorak 13. avgust i veče u Kopenhagenu.

Odlični čuvar mreže je bio junak prolaza Crvene zvezde u plej-of rundu za ulazak u Ligu šampiona pošto je šampion Srbije eliminisao Kopenhagen posle boljeg izvođenja penala.

Borjan je po završetku susreta na "Telia Parken" stadionu rekao da je ovo veliki uspeh za Crvenu zvezdu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Neverovatna noć za zvezdašku zajednicu. Treću godinu zaredom smo obezbedili igranje u grupnoj fazi evropskih takmičenjia. Nećemo stati ovde, imamo još dve utakmice do Lige šampiona. Bože zdravlja da uđemo i da Srbija bude ponosna na nas", rekao je Borjan.

Penale nikada nije jednostavno braniti, naročito sada kada su pooštrena pravila. Sudijski kriterijum u oba meča bio je blago rečeno čudan, ali sve to sada pada u drugi plan kada je ostvaren željeni rezultat.

"Ostao sam staložen i koncentrisan. Odradili smo stručnu analizu sa trenerom golmana Dušanom Gašićem i u skladu sa tim se trudio da pogodim stranu u koju će šutirati. Sudije su u nekim situacijama bile na strani protivnika, ali kad imaš srce, želju i ljude oko sebe koji veruju u tebe ti onda pružiš maksimum i pobediš. Od Krasnodara je sve počelo, prošle godine Salzburg i sad Kopenhagen, tri najdraže pobede", priznaje Borjan.

Sjajno je izveo penal, a potom je uspeo i da odbrani poslednji penal na meču i donese veliku radost igračima i navijačima.

"Moj prvi pogodak u Zvezdi. Posvetio bih ga porodici, ženi i sinu. Oni su moja snaga i stalna podrška. Cilj mi je bio samo da dam gol, a znao sam da ću da odbranim. Verovao sam u sebe, mnogo".

Borjan nije zaboravio i da se zahvali navijačima na sjajnoj podršci.

"Nismo obraćali pažnju na to šta su Danci pričali pre i posle utakmice. Pokazali smo da smo veliki klub koji poseduje želju i energiju. Ponosan sam na svoje saigrače, stručni štab i upravu. Borimo se za ovaj grb i ove navijače, za ljubav koju nam pružaju. Hvala im što su i večeras došli da nas podrže", zaključio je Borjan.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Verovao sam u sebe, znao sam da ću još jednom odbraniti

Izvor: OkRadio.rs, 14.Avg.2019

Golman Crvene zvezde Milan Borjan nikada neće zaboraviti utorak 13. avgust i veče u Kopenhagenu. Odlični čuvar mreže je bio junak prolaza Crvene zvezde u plej-of rundu za ulazak u Ligu šampiona pošto je šampion Srbije eliminisao Kopenhagen posle boljeg izvođenja penala. Borjan je po završetku...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.