Bogdanov: Ne sećam se ničega

Izvor: B92, 24.Jun.2011, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanov: Ne sećam se ničega

Beograd -- Ivan Bogdanov negirao je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da je učestvovao u masovnoj tuči uoči košarkaške utakmice Crvena zvezda - Partizan 2006. godine.

Bogdanov je rekao da se uopšte ne seća pomenutog dođaja.

"Jedino čega se sećam jeste trenutak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada sam zajedno sa nekoliko mojih drugara ušao u autobus i krenuo na utakmicu. U tom trenutku, osetio sam kako me neko sa ledja udara po glavi i sledeće čega se sećam jeste trenutak kada me lekari skidaju u Urgentom centru" , rekao je Bogdanov.

On je dodao da se seća i trenutka kada ga je majka kod kuće terala da jede, te da je tek tada primetio da na ruci ima gips.

Sudija Ivana Ramić saslušala je i trojicu svedoka, a sva trojica su policajci koji su tokom masovne tuče zadobili povrede.

Prvi od njih, Marko Petrović, policajac u civilu koji je bio na zadatku uoči pomenute utakmice, ispričao je da je prilikom tuče "krupni čovek, ćelav, sa mnogo tetovaža" nasrnuo na njega motkom, ali nije mogao da potvrdi da je u pitanju baš Bogdanov.

"Taj ćelavi je pokušao da me udari, ali ja sam postavio ruku i zaštitio se, motka je pala na zemlju, a kolege su ga veoma brzo savladale i privele. Posle toga sam otišao u Urgentni centar i više se nismo videli", rekao je Petrović i dodao da je pre nego što je dobio udarac, jasno upozorio napadača da je policajac.

Drugi policajac koji je zadobio udarac, Siniša Đukanović, koji je u uniformi obavljao dužnost, rekao je da je optuženi tokom masovne tuče mahao tom letvom i u jednom trenutku njega zakačio po kolenu.

On je izrazio uverenje da optuženi nije bio pri čistoj svesti i da je gotovo sigurno bio pod uticajem alkohola i opojnih droga.

Treći policajac koji je tokom tuče zadobio povrede, Dejan Krstić, rekao je da je video "ćelavog i snažnog muškarca kako letvom bije dvojicu maloletnika".

"Krenuli smo da zaštituimo te momke, komandir Petar Kaplar prišao je napadaču, uhvatio ga za ruku i on je vrlo brzo savladan i predat kolegama koji vrše privodjenje", rekao je on.

I ovaj svedok uveren je da je napadač u tom trenutku bio pod uticajem alkohola ili nečeg drugog.

Optuženi Ivan Bogdanov, na pitanje tužioca, negirao je da je tog dana konzumirao alkohol ili neke druge opojne droge, a odbrana je od sudije zahtevala da se izvrši vestačenje kod neuropsihijatra i da se proceni koliko je optuženi bio psihološki uračunljiv, obzirom na to da je sam dobio batine, da je bio uplašen i koliko je taj strah uticao na njegovu uračunljivost.

Naime, u izveštaju sudskog veštaka Zorana Stankovića, Ivan Bogdanov je u pomenutoj tuči dobio teške povrede - nagnječnje glave i prelom leve ruke.

Glavni pretres biće nastavljen 13. jula, salušanjem svedoka Petra Kaplara, komandira policijske jedinice koja je privela Bogdanova.

Inače, neki od vođa navijača Crvene zvezde sačekali su Bogdanova ispred sudnice, pozdravili se sa njim, pružili mu podršku i čekali da se završi pretres.

Vođa navijača "Crvene zvezde" je na optuženičku klupu doveden iz pritvora Okružnog zatvora koji mu je određen zbog opasnosti da bi mogao da ponovi krivično delo, odmah po deportaciji iz Italije 24. maja.

Bogdanov je deportovan iz Italije, gde je u martu bio osuđen na tri godine i tri meseca zatvora zbog izazivanja nereda na utakmici Srbija - Italija oktobra prošle godine u Đenovi.

Sud u Đenovi je prihvatio predlog njegovog branioca da mu kaznu zameni deportacijom i zabranom ulaskla u Italiju i sve zemlje EU u narednih pet godina.
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.