Boaći - Pešić 14:14

Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2017, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boaći - Pešić 14:14

Napadač iz Niša golovima u Čačku stigao reprezentativca Gane na listi najbolji strelaca Crvene zvezde u ovoj sezoni

Umeju fudbaleri da kažu kako im je konkurencija potrebna kako bi stalno igrali na ivici maksimuma. Uglavnom je to poštapalica, klasičan sportski stereoptip, ali napadači Crvene zvezde Ričmond Boaći i Aleksandar Pešić definitivno jedan drugom predstavljaju najbolju moguću motivaciju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Iako je od početka sezone u gro planu Ričmond Boaći, pre svega zbog odličnih igara u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jesen protiče u znaku Aleksandra Pešića. Na poslednje dve zvanične utakmice golgeter iz Niša je postigao pet pogodaka i poravnao se sa reprezentativcem Gane na listi najboljih strelaca Crvene zvezde u ovoj sezoni.

Pešić i Boaći su postigli po 14 golova.

Naravno, najskuplji igrač Crvene zvezde u ovom trenutku bio je produktivniji na sceni Starog kontinenta. Postigao je sedam golova u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pamte se njegova ostvarenja u sudarima sa Spartom i Krasnodarom. Igranje na tri fronta i odluka Vladana Milojevića da često rotira kadar pomogla je Aleksandru Pešiću da se nametne kao odlična alternativa za Boaćija, a u poslednje vreme i udarna pesnica Crvene zvezde.

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije je odigrao 15 prvenstvenih utakmica i postigao deset golova (Boaći šest na deset mečeva). Navijači će sigurno reći da je Pešić opravdao uloženih 700.000 evra kada je u Krasnodaru na asistenciju Milića postigao drugi gol za srpskog vicešampiona.

Pored toga Pešić se ove sezone ističe asistencijama. Samo u Kupu duelu protiv Dinama iz Vranja imao je tri uspešna dodavanja, dok je pet puta asistirao saigračima u prvenstvu. Upravo na njegovo proigravanje Ričmond Boaći je postigao pobedonosni gol u Gornjoj Varoši protiv Zemuna.

Sve sluti da je Crvena zvezda dobila jedan od najproduktivnijih tandema napadača u poslednjih deset godina. Kao što su to svojevremeno bili Abiola Dauda i Dragan Mrđa.

Istina, Vladan Milojević ne igra često u formaciji sa dva klasična napadača. Najbolji strelci Crvene zvezde zajedno su počeli gostovanja Zemunu, Radniku i avgustovski večiti derbi.

Zanimljivo je da Ričmondu Boaćiju i Aleksandru Pešiću potreban gotovo identičan vremenski interval da postignu pogodak u domaćem prvenstvu. Reprezentativac Gane trese mreže rivala na svakih 117, a Aleksandar Pešić na svakih 118 minuta.

(Foto MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.