Blažič: Brzali smo; Kerol: Mirnoća

Izvor: B92, 03.Jan.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blažič: Brzali smo; Kerol: Mirnoća

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič kaže da je brzopletost u napadu jedad od uzroka poraza od Reala u Kombank areni na startu Top 16 faze Evrolige.

“Dobili smo potrebno iskustvo jer smo igrali sa jednom od najboljih ekipa u Evropi. Moramo da priznamo da su bili bolji i da pokušamo nešto da naučimo. Malo smo forsirali u napadu, brzali smo, pa su oni dobili prilike za kontre, pogotovo u trećoj četvrtini. Sada ne možemo ništa, moramo da idemo dalje“, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Blažič.

“Mislim da smo zaslužili plasman u Top 16 i sada moramo da povučemo najviše što možemo. Ima još 13 utakmica i nadam se da ćemo igrati bolje u narednim mečevima“, dodao je slovenački bek.

Krilni košarkaš crveno-belih Nemanja Dangubić kaže da je Real tim kojem je teško pronaći manu.

“Veoma kvalitetan protivnik i teška utakmica. Nadali smo se da ćemo odigrati na višem nivou, ali to nije bio slučaj. Na kraju nije bila velika razlika – bili smo dobri 25 minuta, ali su za kratko vreme prelomili vezanim trojkama. Pokušali smo da ih stignemo, ali oni su uvek imali odgovor. Ekipa su koja ima 12 veoma kvalitetnih igrača – na svakoj poziciji imaju po dvojicu košarkaša koji su među najboljima na svojoj poziciji u Evropi. Plejmejkeri, šuteri, centri, takvoj ekipi teško je pronaći manu“, rekao je Dangubić.

Bek Reala Džejsi Kerol smatra da je trijumf njegovom timu donela staloženost.

“Kada se publika uzbudila, kada je postajalo naročito bučno i kada su oni pravili male serije, mi smo uspevali da ostanemo mirni i da postižemo važne koševe. Borili smo se celu utakmicu i uspeli smo da slavimo“.

U prethodne dve sezone Real je bio dominantan u prvoj fazi sezone, da bi potom gubio ključne utakmice u završnici.

“Prethodne dve sezone smo počinjali sjajno i pokušavali smo to da održimo. U finišu sezona nije da smo mi bili lošiji, već su drugi timovi napredovali. Sada smo i mi na tom putu, napredujemo tokom sezone i borimo se da pronađemo idealnu kombinaciju“, rekao je Kerol.

U sledećem kolu Zvezda gostuje Makabiju u Tel Avivu, dok Real igra sa Galatasarajem kod kuće.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.