Bivši košarkaš piše poeziju

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši košarkaš piše poeziju

Duško Korać, bivši košarkaš Loznice, predstavio je večeras u holu Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Banja Koviljača" svoju drugu zbirku pesama "Viseći vrtovi reči".

Ovaj Lozničanin, visok 2,10 metara, nekada je igrao za Crvenu zvezdu, MZT Skoplje, Metalac iz Valjeva i B reprezentaciju Jugoslavije, a pre dve godine prvi put se oglasio kao pesnik, objavivši knjigu "U lozničkim sećanjima".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Svoje stihove počeo je da objavljuje najpre na društvenim mrežama, a u prvoj knjizi objavio je 110 pesama nastalih samo u toku februara 2014. godine.

- U ovoj novoj ih je 111 odabranih, nastalih tokom 12 meseci. Inače, dnevno napišem tri ili četiri pesme, koje odmah podelim na čitanje. Bavim se ljubavnom poezijom a na Fejsbuku imam svoju grupu "Moje pesme", gde čitaoci najpre mogu i da ih pročitaju – kaže Korać, koji pored stihova piše i kratke priče.

Na pesničkoj večeri, organizovanoj za goste i pacijente bolnice, Duška je podržala pesnikinja i slikarka Biljana Manić iz Beograda, kao i kolege pesnici Zorka Tošić i Miroljub Ivanović iz Loznice, dok su za muzički deo programa bili zaduženi polaznici kreativnog kursa gitare, koji vodi Milica Ivanović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.