Bivši košarkaš Crvene zvezde je treći najveći promašaj u istoriji Reala, a onda ga je bez traga oduvala beogradska košava

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 15:05

Bivši košarkaš Crvene zvezde je treći najveći promašaj u istoriji Reala, a onda ga je bez traga oduvala beogradska košava

Neuspešne misije.

Crvena zvezda je u minule dve i kusur decenije imala veliki broj inostranih košarkaša koji su ostavili dubok trag na Malom Kalemegdanu, ali je bilo i onih čija imena je olako oduvala surova beogradska košava.

Danas se gotovo niko i ne seća da je početkom sezone 2012/2013 crveno-beli dres nosio izvesni Moris Almond (1985, 198 cm).

Američki bek šuter trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da bude udarna igla u napadu crveno-belih uz Igora Rakočevića, ali je napustio prestonicu Srbije posle samo pet utakmica u kojma je beležio prosečno šest poena i 3,6 skokova u Jadranskoj ligi.

Almonda su zaboravili navijači Crvene zvezde, ali i madridskog Reala. Amerikanac je kratko bio član “kraljevskog kluba” pre neuspešne misije u Crvenoj zvezdi - preciznije 2010. godine. Problem je što je lični pečat izgubio pod svetlima velegrada kakav je Madrid i posle samo tri meseca i nekoliko odigranih utakmica napustio velikana.

Prethodno je Almond u Razvojnoj ligi NBA beležio prosečno 27 poena, ali je u Madridu potpuno podbacio. Zbog toga je Amerikanac završio na trećem mestu Realove liste promašaja svih vremena u izboru tiražnog lista “As”.

Tokom karijere bek šuter je igrao i za Jutu i Vašington u NBA, za nekoliko klubova u Razvojnoj ligi, kao i za Skavolini i Čerkasi u Evropi. Tačku na profesionalnu karijeru je stavio 2013. godine.

I da zaokružimo priču, pored Almonda na trećoj poziciji, u Top 10 Realovih najvećih promašaja u istoriji su redom: Lazaros Papadopulos, Troj Bel, Rolf van Rijn, Čejson Rendl, Džeremaja Mesi, Mihalis Pelekanos, Moris Endur, Toma Ertel i Stefano Atruija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.