Izvor: Danas, 21.Dec.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitka za prvo mesto

Beograd - Do početka plej-ofa ABA lige ostalo je još puno, ali bi večerašnji (21.00) derbi susret 15. kola između Budućnosti i Crvene zvezde mogao možda i da odredi nosioca prvog mesta, imajući u vidu formu dve najbolje ekipe na Jadranu. Ako slavi domaćin u Podgorici on će imati dve pobede više i gotovo nenadoknadivu prednost, dok bi trijumf izabranika Dejana Radonjića protiv njegovog bivšeg kluba doneo poravnanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << na tabeli, s tim da bi uz beogradsku ubedljivu pobedu crveno-beli imali prednost.

O favoritu u “Morači” teško je govoriti. Budućnost iza sebe ima fenomenalnu sezonu, pogotovo u regionu, mada i u Evrokupu u kojem nije prošla u drugu fazu u veoma teškoj i ujednačenoj grupi. Na strani Podgoričana je i uvek bučna publika u često sparnoj dvorani u kojoj ove sezone još nisu savladani. S druge strane, Zvezda je pobedom nad Bajernom i plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ispunila jedan od zacrtanih ciljeva s početka sezone, pa sigurno može rasterećeno ući u tri naredna kola ABA lige, dok ne ode na nove megdane u grupi E protiv Fenerbahčea, Lokomotive, Efesa, Unikahe, Panatinaikosa, Darušafake i regionalnog konkurenta Cedevite.

- Posle svake utakmice u Evropi nije isto. Vidite da to nisu iste utakmice, jer je potrošnja u svakom smislu ogromna. Ipak, znamo šta donosi ABA liga i to je naš prioritet. Očekuje nas vrlo težak meč, dobro poznajem i ekipu Budućnosti i kakva atmosferu prave navijači u Podgorici. Trebaće nam vremena da dođemo do boljih mečeva u tom takmičenju posle Evrolige - bio je prizeman posle euforije zbog uspeha na međunarodnoj sceni trener Zvezde Dejan Radonjić.

Da je “Morača” jedno od najtežih gostovanja smatra i Marko Simonović. On dodaje da su se psihički i fizički ispraznili posle pobede nad Bajernom, ali da se cilj crveno-belih zna.

- Očekuje nas veliko iskušenje i sigurno najteža utakmica u regularnom delu sezone. Direktna borba za vrh tabele. Dobro znam taj parket i atmosferu, koliko “Morača” i atmosfera znače za domaći tim. Jesmo ispražnjeni posle velike pobede, ali naš cilj je jasan, a to je što boji rezultat u ABA - jasan je Simonović koji je igrao za Budućnost dok je Radonjić bio na klupi.

Pobeda u Podgorici bila bi značajna za dobar start serije teških utakmica, ne toliko zbog protivnika koliko zbog činjenice da će, računajući meč sa Nemcima, na teren četiri puta u osam dana, s obzirom da već u četvrtak dočekuju Zadar, a onda u nedelju idu na noge Tajfunu.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZVEZDA SE UDAVILA U MORAČI: Crveno-beli posle poraza od Budućnosti sve dalje od prvog mesta!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2015

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su ubedljiv poraz u Podgorici od ekipe Budućnosti u derbiju 15. kola regionalne ABA lige 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14)...Bio je to četvrti poraz crveno-belih u regionalnom takmičenju ove sezone. Zvezda je tako propustila priliku da se nađe na liderskoj poziciji...Budućnost...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.