Biciklizam: Jovana Crnogorac treća u Haifi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2012, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklizam: Jovana Crnogorac treća u Haifi

HAIFA -

Srpska reprezentativka, takmičarka BK Novi Sad Jovana Crnogorac, u dresu turskog "Salkano tima", zauzela je treće mesto u trci na planinskim biciklima u kategoriji C 1 za svetsku rang listu u Haifi, u Izraelu i osvojila 30 svetskih bodova.

Na istom takmičenju reprezentativac Radničkog iz Kragujevca Bojan Đurđić i as Crvene zvezde Aleksa Marić zauzeli su sedmo i deseto mesto i osvojili 16, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 10 bodova.

U ženskoj konkurenciji pobedila je Izraelka Ronen, ispred Ruskinje Konolove. Kod muškaraca slavio je estonski šampion Lo.

U dane vikenda, 30. marta i 1. aprila, voziće se dve izborne trke za reprezentaciju, najpre u Tuzli, potom i na Popovici, na Fruškoj gori, najavio je za RTV nova takmičenja za svetske bodove selektor „planinaca“, Novosađanin Nemanja Vajs. Turski "Salkano tim", za koji međunarodne trke vozi Jovana Crnogorac, planira da našu heroinu na dva točka pošalje na Svetski kup, 15. aprila u Belgiju, dok će angažman muškog sastava zavisiti od rezultata i forme.

U "Salkano timu" su i dve Slovenke: Tanja Žakelj nekadašnja svetska prvakinja do 23 godine i Nina Homovec, zatim Belgijanka Fabri Mels i Turci Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak. U vođstvu ekipe su srpski selektor Nemanja Vajs i Slovenac Luka Kodra.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.