Biciklistička staza od Opova do Barande

Izvor: RTS, 29.Jul.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biciklistička staza od Opova do Barande

U Južnom Banatu napravljena je prva biciklistička staza van gradskog područja. Duga je 3.200 metara i povezuje filmsko selo Barandu sa Opovom.
Stigli su i prvi gosti i to biciklisti Crvene Zvezde iz Beograda, kojima je ovakav ambijent pored reke Tamiš i veštačkog jezera idealan za trening i odmor:

"Ovo nam mnogo znači, jer ovako mogu da vozim i sa drugarima koji ne treniraju, jer nijedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od njih ne želi da vozi drumom, nego samo trotoarom,tako da kad bi bilo više biciklističkih staza bilo bi i više ljudi koji bi biciklom posećivali okolna sela i gradove", kaže Damjan Šijan iz BK Crvena zvezda.
"Svako otvaranje nove staze nama znači, jer vozači nemaju poštovanja prema nama sportistima i biciklistima i treba nam ovakvih staza mnogo više u čitavoj Srbiji", navodi Lazar Stekić iz BK Crvena zvezda.
Uz biciklističku stazu izgrađena su i odmorišta sa dve servisne stanice gde se nalazi i neophodan alat za popravku dvotočkaša.
"Posebno nam je drago što se grade ovakvi centri gde deca mogu da nauče prve početne korake u vožnji bicikla i da se kasnije bezbedno uključe u saobraćaj", kaže Petar Rokvić, direktor BK Crvena zvezda.

"Poslednjih godina viđao sam brojne biciklističke grupe koje dolaze u Opovo i borave u parku i na klupama. Oni posećuju naše manifestacije i motivisali su nas da im izgradimo bajk park i osnovnu infrastrukturu kako bi imali pristojne uslove za dolazak i boravak u našem mestu", kaže Zoran Tasić, predsednik Opštine Opovo.
U Opovu planiraju da nastave sa izgradnjom biciklističkih staza u svojoj opštini i da ih produže do Sefkerina i da se na ovaj način povežu i sa zrenjaninskim putem.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.