Ben nastavio da puni mreže, Zvezda sigurna na Karađorđu!

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ben nastavio da puni mreže, Zvezda sigurna na "Karađorđu"!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu u gostima rezultatom 4:1, u derbiju sedmog kola Superlige Srbije.

Zvezda je u Novom Sadu ostvarila i šesti trijumf iz isto toliko mečeva koje je odigrala i učvrstila se na prvoj poziciji, a ponovo je blistao El Fardu Ben.

Napadač srpskog šampiona bio je dvostruki strelac, ukupno je postigao tri pogotka u šampionatu, dok je u kvalifikacijama za Ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampiona dodao još šest.

Ekipa Vladana Milojevića sada ima 18 bodova, četiri više od prvog pratioca Radničkog, dok je Voša sedma sa devet bodova manje.

Utakmica na "Karađorđu" počela je u mirnom ritmu koji je u 16. minutu "razbio" Milan Pavkov postigavši gol iz ne baš obećavajuće akcije. Pobegao je odbrani, iskoristio činjenicu da se golman Rockov okliznuo i nekako poslao loptu ispod njega za vođstvo gostiju.

Međutim, samo četiri minuta kasnije na semaforu je pisalo 1:1 – odličan centaršut sa desne strane uhvatio je Fofana na drugoj stativi i glavom gađao suprotni ugao. Borjan je krajnjim naporom uspeo da sačuva gol, ali je lopta pala na liniju gde je dotrčao Đuričin i poslao je u praznu mrežu.

Spomenuti Rockov i Pavkov su se nakon pola sata igre sudarili i obojica su morala van terena, da bi se novi čuvar mreže Vojvodine Nikola Simić našao pred pravom rafaljnom paljbom u finišu.

Izuzetne šanse imali su Ben, Kafu, Jovančić i Stojković, nisu bili precizni, ali je nekadašnji kapiten "Lala" iznudio penal koji je u 44. minutu iskoristio Ben i beogradski "crveno-beli" su na odmor otišli sa prednošću.

Nastavak utakmice doneo nam je mnogo mirniji ritam i sporadične napade na obe strane. Nije uspevala Vojvodina da unese neizvesnost, a dilemu oko pobednika otklonio je Ben u 77. minutu.

Rezervista Nenad Krstičić je odložio na levu stranu do Veljka Simića, ovaj je vratio u peterac, gde se igrač sa Komorskih ostrva dobro snašao uprkos odskoku i glavom "overio" trijumf.

Konačan rezultat postavio je štoper Babić u poslednjem napadu, kada je glavom smestio uz levu stativu centaršut Krstičića iz kornera.

Live blog sa utakmice Vojvodina – Crvena zvezda možete pogledati i OVDE.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda lako do pobede na Karađorđu

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2018

U derbi meču 7. kola fudbalskog prvenstva Srbije, večeras je u Novom Sadu Vojvodina poražena od Crvene zvezde rezultatom 4:1...Pred oko 7.000 gledalaca na Karađorđu strelci za goste bili su Pavkov u 16. i Ben u 44. sa penala i 77. minutu,te Babić u 92. minutu,  a za domaće Đuričin u 20. minutu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.