Belodedić iskreno: Igrao sam dva nameštena meča

Izvor: Mondo, 31.Okt.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belodedić iskreno: Igrao sam dva nameštena meča

Bivši igrač Crvene zvezde otkrio je da je u karijeri nastupao na duelima u kojima je ishod unapred dogovoren

Foto: MN Press

Bivši fudbaler Miodrag Belodedić otkrio je da je u karijeri igrao i nameštene utakmice.

Prvi igrač koji je sa dva različita kluba osvojio titulu šampiona Evrope, Steauom 1986. i Crvenom zvezdom 1991, za rumunsku Gazetu Sporturilor otkrio da su to bila dva meča kada je nastupao za rumunski klub.

"Bili su to >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << mečevi protiv Kluža i Bistrice, i oba su morala da budu završena remijem. Da bi sve izgledalo normalno, utakmica se odvija regularno, borite se kao obično na utakmicama, dok neko ne postigne gol. Onda ta ekipa koja povede, pusti protivnika da izjednači", objasnio je Belodedić.

Na molbu novinara u studiju dao je i detaljnije objašnjenje, uz napomenu da je bilo više načina.

"Igrača rivalskog tima ne napadate, već ga puštate. Čekate ga da se okrene. I kada šutne, onda podignete malo nogu, da bi lopta mogla da prođe ispod i da niko ne posumnja da je namešteno", objasnio je Belodedić.

Have you ever seen a double Champions League winner explaining how he acted in manipulated games? Former Steaua&Red Star legendary defender Miodrag Belodedici just did that in our online show. If you don’t believe in #matchfixing just watch the video pic.twitter.com/T6rbQpGfrU

— Costin Ștucan (@CostinStucan) October 31, 2018
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.