Bahar konačno pronašao Mijailoviću stalnu poziciju

Izvor: B92, 05.Nov.2023, 16:58

Bahar konačno pronašao Mijailoviću stalnu poziciju

Defanzivni fudbaler Crvene zvezde Srđan Mijailović ispao je iz rotacije Baraka Baraha i pitanje je kada će ga Izraelac ponovo imati u vidu.

Dobio je šansu, ali na novu će morati da sačeka.

Mijailović je sezonu krenuo kao starter, Zvezda je ređala pobede u Superligi i nije ni bilo potrebno da se nešto radikalno menja.

Došla je Evropa, Liga šampiona, sa druge strane neka druga dimenzija fudbala i neuporedivo zahtevniji taktički izazov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od onoga što nailazi u Superligi zbog čega je Bahar tražio, ponekad i lutao u odabiru aduta za borbu na najvećoj sceni.

Tada su krenuli i eksperimenti sa Mijailovićem.

Bahar mu je uporno tražio pravu poziciju, probao ga na levom, pa desnom štoperu, u vezi, po boku, i kada je svima, pa i Izraelcu postalo jasno da time samo nanosi štetu i Mijailoviću i sebi, kada to nije donelo rezultat, na kraju mu je našao "poziciju" koja je, čini se, u ovom trenutku najbolja za sve osim za samog igrača - na klupi.

Mijailović nije odigrao ni minut od meča sa Lajpcigom. Do tada, bio je gotovo neizostavan u svakoj početnoj postavi ekipe od starta sezone.

Protiv IMT-a, TSC-a i Radnika bio je samo posmatrač. Očito je, Bahar sada ima na umu neke druge opcije. Shvatio je da raspolaže većim fondom kvalitetnim igrača da bi oko jednog "lomio glavu".

Mijailovićeva borba, želja, strast, se ne dovode u pitanje kao i pošten odnos prema dresu koji nosi. Od ovog momka se, na kraju krajeva, nisu očekivala velika dela kao od nekih drugih, plaćenijih, onih koji prave razliku, a koji, uzgred, zaslužuju veće kritike.

Ponekad se stekao utisak da je Bahar često žrtvovao drugačije, potencijalno uspešnije taktičke postavke samo da bi Mijailoviću pronašao najbolje mesto u timu. Narodski rečeno, nije išlo.

Iscrpeo je sve ideje sa Mijailovićem, udario u zid, pa drugog izbora, osim da ga preseli na klupu, nije imao. I sam pritisnut neuspesima morao je da pokaže i upravi i navijačima da je locirao problem i da je sposoban da u što kraćem roku reši problem.

Nije, naravno, Mijailovićev status jedino čime se bavio trener Zvezde.

Baharu "problem" u sastavljanju tima u poslednje vreme prave i dečaci, koji traže svoje mesto pod suncem pored stranaca. Nedeljković je sve češće na terenu, Mijatović se probija do statusa ravnopravnog sa Šerifom, Krasoom, na Lučića se duže vreme najozbiljnije gleda.

Pritom, potencijali i iskustvo Kange, Kangve, Kataija i Degeneka nisu iskorišćeni.

Sutra, ako ode neobavljenog posla, Bahar može reći sve samo ne kako nije imao materijala da napravi rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.