Bačene dve bombe na kuću vlasnika Komtrejda

Izvor: Press, 23.Mar.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bačene dve bombe na kuću vlasnika "Komtrejda"

U kući u Užičkoj ulici u trenutku napada se nalazila 12-godišnja Jevrosimovićeva ćerka, a na terasi njene sobe pala je jedna od dve bombe. Srećom, prilikom eksplozije nije bilo povređenih.
Pričinjena je velika materijalna šteta, jer su na stambenom objektu oštećena fasada i gotovo svi prozori. Za sada nije poznat motiv za ovakav napad.
Prema prvim informacijama, maskirani napadači su došli iz pravca stadiona Crvene zvezde. Jedan je sišao s motora i bacio bombu na terasu, dok je drugi s motora ubacio eksplozivnu napravu u dvorište Jevrosimovićeve. Njih su snimile sigurnosne kamere, ali im se na tim snimcima ne vide lica.
Jevrosimović je inače, vlasnik portala Telegraf, pa se sumnja da li je u pitanju napad na medije.
- Ovo nije samo napad na moju porodicu i mene, već i pokušaj atentata, a plašim se i da je napad na medije. Nikada ni ja, ni moja kompanija “Komtrejd” nikome ništa nismo dugovali i zato pozivam državu da što pre reši ovaj slučaj, jer ga vidim kao klasičan slučaj zastrašivanja medija – rekao je Jevrosimović za Telegraf.
Ministar policije, Ivica Dačić, je povodom napada izjavio da će se sprovesti detaljna istraga i da će država učini sve da zaštiti medije i novinare.
- Sprovešćemo hitnu istragu. Potrudićemo se da se ceo slučaj ispita do kraja i da se utvrdi činjenično stanje, kao i motiv ovog napada. Takođe, mora da se utvrdi da li je ovo udarac na slobodne medije, ili je u pitanju nešto drugo. Država će učiniti sve što je u njenoj moći da obezbedi zaštitu svim medijima i novinarima u Srbiji. Niko u Srbiji ne sme da napada medije i njihove vlasnike - poručuje Dačić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.