BOŽOVIĆ: Ruiz će 100 % igrati protiv Borca, Kanga i Ristić neće!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Nov.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOŽOVIĆ: Ruiz će 100 % igrati protiv Borca, Kanga i Ristić neće!

Crvena zvezda u subotu od 17.00 časova završava prvi krug Superlige Srbije gostovanjem Borcu iz Čačka.

Crveno-beli posle 14 kola imaju 35 bodova, a za nove se bore protiv tima s kojim su u poslednje vreme odigrali nekoliko efikasnih utakmica.

- Uvek sam govorio da volim da igramo na gol više, tako se i sada nadam da će biti dosta golova, ali i da ćemo mi postići makar jedan gol više. Očekujemo da osvojimo tri boda iako znamo da će biti vrlo teško, jer je Borac >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << za nas uvek neugodan protivnik. Biće inspirisani, kao i uvek kada igraju protiv nas - štaviše, oni pronađu dodatnu inspiraciju kada smo im mi protivnici i zato očekujemo tešku utakmicu. Promenili su trenera, a to uvek nešto dobro donese. S obzirom na to da su to uradili pre dva dana, ne verujem da je Dodić imao dovoljno vremena da nešto specijalno promeni. Biće težak teren, takođe, ali nadamo se da ćemo uprkos tome pokazati svoj kvalitet - rekao je Božović.

Utakmica protiv Borca samo je prva od čak tri uzastopne koje će  šampion Srbije odigrati na gostovanjima.

Foto: Marko Todorović

- Nadamo se da ćemo pobediti na sve tri utakmice, iako znamo da su to ekipe koje u ovom trenutku igraju dobro. Napredak je možda i najprijatnije iznenađenje ove sezone. Borac je na poslednjem mestu, ali to ne zaslužuje po igračkom kadru. Metalac protiv nas uvek igra agresivan fudbal. Sve te ekipe su nezgodne, ali, opet, to su utakmice na kojima moramo da potvrdimo kvalitet. Bez obzira na to kako će te utakmice biti završene, mislim da prvenstvo neće biti ni blizu rešeno.

Što se igračkog kadra tiče, neće biti većih promena.

- Mihailo Ristić ima povredu zadnje lože koja nije ozbiljna, ali neće biti u ekipi za ovu utakmicu. Ići će sa drugovima na reprezentativno okupljanje, i igraće ukoliko mu lekari dopuste. Što se tiče Kange, mislim da će biti spreman već za Kruševac - otkrio je Božović, i osvrnuo se na formu Džona Ruiza i Pabla Mučea:

Foto: Marko Todorović

- Ruiz će igrati 100%. Na treningu obojica deluju izvanredno, dok na utakmicama može bolje. Mislim da je Ruiz trenutno spremniji i u boljoj formi, a čini mi se da se Muče nije adaptirao. Ne kažem da je loš igrač, ima kvalitet, ali moguće da mu naša sredina ne odgovara - rekao je Zvezdin trener, i dodao da ga raduje to što je Vanja Vučićević dobio dozvolu da igra jer se radi o kvalitetnom mladom fudbaleru koji će imati priliku da dokaže svoj kvalitet.

Uprkos prvom mestu na tabeli, utisak je da Crvena zvezda ne igra kvalitetan fudbal kao prethodne jeseni. Miodrag Božović to objašnjava promenama u igračkom kadru.

- Ako uporedite ovaj i prošlogodišnji tim, videćete da nam fale pojedini fudbaleri čije odsustvo nije lako nadoknaditi. Mislim na Marka Grujića, Aleksandra Kataia, Luisa Ibanjeza, pa čak i Huga Vieiru koji je tu, ali nije isti onaj Hugo. Ipak, mislim da bi trebalo da budemo zadovoljni učinjenim do sada - zaključio je Božović.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodić najavio defanzivu protiv Zvezde: Branićemo se kako znamo i umemo

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2016

Novi trener Čačana kaže da nije mogao da ima teži debi na klupi novog kluba..Novi trener Borca iz Čačka Mladen Dodić prepustio je Crvenoj zvezdi ulogu velikog favorita u utakmici 15. kola Superlige, ali poručio da njegovom timu niko ne može da oduzme nadu da će napraviti iznenađenje..."Realno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Zvezda pred Borac: Nema Ristića, nema ni Lukovića

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2016

Defanzivni red crveno-belih pretrpeće promene za sutrašnji duel u Čačku..Turneju po Srbiji (tri vezana gostovanja) fudbaleri Crvene zvezde počeće sutrašnjim duelom u Čačku. Ekipa Borca je fenjeraš Superlige, ali znali su crveno-beli da ostave bodove i ponos na stadionu Kraj Morave...Crvena...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.