BIĆE VELIKIH PROMENA: U Crvenoj zvezdi ništa neće biti isto kao ove sezone (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 20:03

BIĆE VELIKIH PROMENA: U Crvenoj zvezdi ništa neće biti isto kao ove sezone (FOTO)

Tim će biti drugačije koncipiran.

Crvena zvezda će i naredne godine igrati u elitnom takmičenju pošto je Evroliga odlučila da poništi sezonu prekinutu zbogt pandemije korona virusa i da sledeće sezone spisak učesnika bude isti kao i ove. Ipak, pošto je korona virus izazvao i ozbiljan ekonomski udar, budžeti klubova pretrpeće promene koje će uticati i na sastave timova. U tome se neće razlikovati ni Crvena zvezda, o čemu je na RTS-u, u emisiji ''Oko'' >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << govorio predsednik kluba sa Malog Kalemegdana Nebojša Čović najavljujući manji broj stranaca.

 - Saglasan sam da smo imali previše stranaca, i to je za pametnog čoveka lekcija. To je odluka bivšeg trenera, njemu svaka čast, ali je otišao jer nije mogao više da izdrži. Tu grešku imamo kao veliko iskustvo i nosićemo se strategijom koja je prisutna u Srbiji – angažujmo domaće. Ne mogu ništa više da kažem, prvo moramo da formiramo stručni štab. Ali budžet će biti znatno manji. Ne kažem da neće biti stranaca, to ne zavisi od mene, od mene zavisi samo ko će biti trener - najavio je Čović.

Navijačima je prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana poručio da budu strpljivi kada je u pitanju formiranje tima za narednu sezonu i da ima vremena da se kockice slože kako treba.

 - Polako, mogu da im kažem da nikada nije svanulo pre jutra, do 1. oktobra imamo mnogo vremena da složimo kockice i postavimo stvari na svoje mesto. Naš rad i angažovanje mnogo više poštuju u inostranstvu nego ovde. Okolnosti su ranije bile potpuno drugačije, Evroliga je bila drugačija. Iza Crvene zvezde sada stoji kao državni sponzor Telekom i zato je naša briga velika ukoliko ne budemo imali publiku. Oko 30 do 35 odsto našeg budžeta čini prihod od dnevnih i sezonskih ulaznica - zaključio je Čović.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Sofija Tomala, devojka Lorisa Karijusa.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.