Azarov: Pričao sam sa Marinom, znam gde sam – došao sam da osvajam trofeje

Izvor: B92, 07.Avg.2022, 13:49

Azarov: Pričao sam sa Marinom, znam gde sam – došao sam da osvajam trofeje

Novi fudbaler Crvene zvezde Irakli Azarov rekao je da je srećan što je postao deo velikog kluba.

"Daću sve od sebe da pomognem ekipi da osvaja titule i bude uspešna u Evropi. Razgovarao sam sa Markom Marinom, rekao mi je par stvari o Zvezdi, znam da je ovo veliki i uspešan klub. Igraćemo Ligu šampiona. Znam da je za mene dobro što sam deo ovog tima", rekao je Azarov na konferenciji za novinare u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu.

Azarov je dvadesetogodišnji levi bek iz Gruzije, a u Zvezdu je došao iz Dinama iz Batumija.

Azarov je rekao da je tokom razgovora sa bivšim igračem Zvezde Markom Marinom čuo o veličini kluba i navijačima, a da mu je nekadašnji nemački reprezentativac savetovao da naporno trenira kako bi izborio mesto u timu.

On je dodao da je pratio utakmice Zvezde i da zna za Aleksandra Kataija, Kingsa Kangvu i Milana Rodića, koji igra na njegovoj poziciji.

"Znam da je veoma dobar igrač, odigrao je mnogo utakmica u Zvezdi. Naučiću mnogo od njega, pomagaćemo se", rekao je gruzijski reprezentativac.

Upitan da li zna trenera Dejana Stankovića, Azarov je rekao da je on bio poznat igrač, a da je sada odličan trener i da od njega može mnogo da nauči.

Sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela rekao je da je pozicija levog beka bila deficitarna i da će stručni štab dolaskom Azarova imati drugačiju opciju na toj poziciji.

"Dugo smo tražili nekoga ko može da bude rotacija u paru sa Milanom Rodićem i opredelili smo se zamladog igrača koji igra za reprezentaciju Gruzije. Napredovao je za godinu dana i verujem da će nastaviti napredak u Zvezdi. On je različita opcija u odnosu na Rodića, ofanzivan je, najjače strane su mu brzina, dribling, pas igra i centaršut", naveo je.

Mrkela je rekao da prelazni rok još nije završen i da će sve zavisiti od mogućih odlazaka igrača.

Upitan o igri protiv Pjunika (5:0) u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampionam Mrkela je rekao da ekipa od početka sezone igra dobro i da je pokazala drugačiju stranu igre od one iz prethodnih godina.

"Sa pojačanjima koje smo doveli dobili smo na raznovrsnosti i u ovom trenutku možemo da zapretimo na više načina svakom protivniku", ocenio je Mrkela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.