Automatski stečaj i za KK Crvena zvezda

Izvor: RTS, 01.Apr.2010, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Automatski stečaj i za KK Crvena zvezda

Košarkaškom klubu Crvena zvezda preti stečaj. Dugovi kluba preko 12 miliona evra, a računi blokirani duže od tri godine. Na spisku za stečaj brojni sportski klubovi.

Narodna banka Srbije (NBS) objavila je spisak 10.977 privrednih subjekata čiji su računi u blokadi duže od tri godine, među kojima je i Košarkaški klub "Crvena zvezda", sa dugovima preko 12 miliona evra, a na sva navedena preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << biće primenjene odredbe uvođenja automatskog stečaja.

Osim na Košarkaški klub "Crvena zvezda", odredbe pokretanja automatskog stečcaja odnosiće se i na Rukometni klub "Crvena zvezda", ali i mnoga druge fudbalske klubove, sportska društva i udruženja.

Tu su između ostalih i FK "Obilić", FK "Hajduk", FK "KMG" iz Beograda, FK "Palilulac", FK "Železnik", KK "Voždovac", Šahovski klub "Partizan", RK "Radnički", Sportsko društvo "21 Maj", kao i mnogi fudbalski klubovi iz unutrašnjosti Srbije.

Na spisku su i Kuglaški klub "Partizan", "Karate savez Beograda", "Automobilski sportski klub Monte Rojal", Udruženje profesionalnog boksa Srbije...

Novi Zakon o stečaju, koji je na snagu stupio 1. januara ove godine, a čije odredbe o automatskom pokretanju stečaja stupaju na snagu danas, predviđa da svi subjekti koji su u blokadi duže od tri godine, budu brisani iz registra Agencije za privredne registre.

Međutim, objava spiskova ne znači i da će se privredni subjekti koji će se naći na njima automatski brisati iz registra Agencije za privredne registre (APR).

Po dostavljanju spiska, privrednim sudovima, stečajni sudija će doneti rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka.

Nakon toga, počinje da teče rok od 60 dana, u kome je moguće da se uplati predujam, kako bi se izbeglo automatsko brisanje iz APR-a i umesto toga otvorio redovan stečaj, u kome privredni subjekat može da nastavi da funkcioniše podnošenjem pripremljenog plana reorganizacije.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.