Austrijska policija: Stiže 9.000 Srba, Salcburg u pripravnosti

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska policija: Stiže 9.000 Srba, Salcburg u pripravnosti

Austrijska policija u velikoj pripravnosti čeka dolazak navijača Crvene zvezde u Salcburg kojih, prema njihovim predviđanjima, očekuje oko 9.000 iz Srbije, Austrije i širom Evrope.

Utakmica je označena kao visokorizična za lokalnu policiju, dok su Zvezdini navijači dobili da popune celu južnu tribinu "Red Bul arene" kapaciteta 7.200 mesta, iako im prema pravilima UEFA sleduje 2.000 ulaznica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
- Sa tolikim brojem navijača možemo da pretpostavimo da nisu svi došli zbog fudbala. Ipak, treba ih posmatrati kao turiste - rekao je portparol policije Hans Volfgruber, a prenose austrijski mediji.

Policija savetuje lokalne stanovnike da će biti velike gužve u gradu i u saobraćaju i da zbog toga koriste javni prevoz, kao i da će bezbedonosne mere biti podignute na maksimalan nivo sa helikopterom, policijskim psima i specijalcima.

Lokalni mediji pišu da je salcburška policija ponovo na ispitu samo tri meseca nakon dolaska velikog broja navijača francuskog Marselja kada je grad, takođe, bio "pod opsadom".

Karte za utakmicu su brzo rasprodate i očekuje se da izabranici Vladana Milojevića imaju veliku podršku sa tribina, znatno veću nego domaćin.

Revanš utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između Salcburga i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat. Prvi meč u Beogradu završen je bez golova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.