Augentaler o čuvenom autogolu 1991: Auman je bio zbunjen!

Izvor: B92, 26.Nov.2019, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Augentaler o čuvenom autogolu 1991: Auman je bio zbunjen!

Čuveni defazivac Bajerna Klaus Augentaler prisetio se antologijskog meča 1991. godine u Beogradu protiv Crvene zvezde u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

Meč je obeležio njegov autogol, a Augentaler je poručio da fudbal zna da kreira neverovatnu dramu.

Na dan kada se dva tima sastaju na istom mestu, s tim da se igra grupna faza Lige šampiona, Augentalera su nemački mediji upitali da li se seća 24. aprila 1991. godine.

"Ne znam taj datum, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali sigurno me pitate za revanš polufinala KEŠ u Beogradu (smeh prim. aut). Izgubili smo prvi meč u Minhenu 2:1 i bili smo primorani da pobedimo da okrenemo rezultat u Srbiji, ali nismo uspeli, iako smo bili samouvereni", pričao je Augentaler za "Augsburger-allgemeine".

Augentaler, trenutno angažovan kao ambasador Bajerna, opisao je kako je proživljavao poslednje minute na "Marakani".

"Zvezda je povela u grotlu 80.000 frenetičnih navijača, ali smo uspeli da izjednačimo iz jedine šanse. Okrenuli smo preko Bendera i činilo se da će utakmica u produžetke. Nažalost, u pokušaju da odbranim gol savladao sam Aumana i ispustili smo finale".

Uz njegov nespretan potez nadovezala se i loša orjentacija na golu Rejmonda Aumana.

"Bio je zbunjen kada su ga 'napala' dvojica jugoslovenskih igrača i ubacio je loptu u gol. Sve je to fudbal", naveo je Augentaler, koji je celu karijeru proveo u velikanu iz Bavarske.

Utakmica između Crvene zvezde i Bajerna igra se 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.