Alimpijević pred Valansiju: Borimo se za naše navijače

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2018, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpijević pred Valansiju: Borimo se za naše navijače

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak Valensiju u 26. kolu Evrolige. Meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" počinje u 18.45 časova.

Crveno-belima će meč sa španskim klubom biti prvi u seriji vrlo važnih i teških utakmica koje slede u narednih deset dana (Valensija, Mornar, Panatinaikos, Fenerbahče, Mornar u Baru). Narandžasti iz Valensije su pobeđeni tokom decembra u Španiji, ali od prvog duela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << španski predstavnik je u mnogo boljoj formi.

- Nakon serije od deset poraza u prvom delu sezone, u drugoj polovini, ekipa Valensije je zaigrala mnogo bolje, imaju skor 6-5 uz velike pobede nad CSKA, Barselonom, Himkijem... Razlog je povećan broj igrača u rotaciji. Valensija sada igra bukvalno sa svih 12 igrača u svom sastavu: Grin, Dubljević, iskusni San Emeterio, svi daju ogroman doprinos. Kao što sam rekao i posle Cibone, mi na prvom mestu želimo svojim pristupom da se borimo za naše navijače, sada nam dolazi ubedljivo najvažniji deo sezone, i želimo da ih dobrom igrom protiv Valensije "pozovemo" da ispune dvoranu i protiv Mornara u ABA ligi - rekao je trener crveno-belih Dušam Alimpšijević za klupski sajt.

Problem za srpskog šampiona je i činjenica da Nemanja Dangubić neće biti u timu.

- Naknadnim pregledima, utvrđeno je da Nemanja ipak mora da preskoči i ovu utakmicu, kao i prvu utakmicu polufinala ABA lige - dodao je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić izuzetno poštuje Valensiju.

- Očekuje nas meč sa dobrom ekipom, koja je znatno podigla formu u poslednje vreme, i zabeležila pobede protiv velikih timova u Evroligi. Znamo da će biti teško, uostalom u Evroligi nema lake utakmice, ali naše je da se borimo, i da na taj način tražimo put do pobede, koja bi bila izvanredan uvod u završnicu ABA lige. Podrška navijača nam je preko potrebna, jer se mnogo puta pokazalo da nam zaista donose prednost domaćeg terena - rekao je Lazić.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Zvezda se u Evroligi zagreva za plej-of ABA

Izvor: B92, 15.Mar.2018, 13:52

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak špansku Valensiju (18:45h), u 26. kolu Evrolige. Crveno-beli imaju samo matematičke šanse da se domognu plej-ofa elitnog takmičenja, pa su više koncentrisani na završnicu ABA lige, ali oscilacije u igri i rezultatima primoravaju tim Dušana Alimpijevića...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.