Alimpijević ponosan: Ova ekipa ne paniči

Izvor: Mondo, 20.Okt.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alimpijević ponosan: Ova ekipa ne paniči

Trener Crvene zvezde kaže da je duel sa Barselonom potvrda da je nešto dobro rađeno od početka priprema, ali i da je potrebno "napraviti potvrdu pobedom nad Cedevitom" u derbiju ABA lige.

Dušan Alimpijević zahvalio se navijačima na ambijentu koji su stvorili u dvorani "Aleksandar Nikolić" i na čijim krilima je ekipa Crvene zvezde srušila renomirani tim Barselone - 90:82.

"Po ko zna koji put je dokazano da se u ovakvim situacijama ispoljava pobednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << karakter i da novac u sportu nije presudna stvar. Za nas je najvažnije da smo posle dva poraza 'na jednu loptu' ostali stabilni u glavama i pokazali vrhunsku reakciju. Ne samo večeras, već na prvom sledećem treningu. I to je ono što respektujem kod ovog tima, od najstarijeg do najmlađeg igrača. Vrlo koncentrisano su ispoštovali neke detalje, koji u ovakvim utakmicama odlučuju pobednika", naveo je Zvezdin trener.

On je ponosno izrekao konstataciju da "ova ekipa ne paniči" i - za razliku od nekih prethodnih mečeva - naročito pohvalio mlađe igrače, koji su omogućili iskusnima da u odlučujućim momentima imaju potrebnu svežinu.

"Ovo je velika pobeda tima koji je sazreo za samo nekoliko dana. Imamo još prostora za napredak, ali ovakve utakmice su ono što nas čini boljim. To su i navijači prepoznali, tako što su nas najjače podržali u nekim kriznim trenucima".

Govoreći o bitnim momentima, izdvojio je prednost crveno-belih u skoku, kao i to što je protivnik sveden na 36 odsto pogođenih šuteva za tri poena.

"Bitno je i kada igrač izlazi iz igre, a zna zbog čega je izašao. Bitno je kada mlad igrač ulazi sa klupe 15 sekundi pre kraja poluvremena i zna šta je njegova uloga", dodao je Alimpijević.

On ne krije da je čuo i osetio kritike posle poraza od Žalgirisa i Budućnosti i istakao da će "vreme pokazati" ko je u pravu, a da je on uvek spreman da snosi svoj deo odgovornosti.

"Analiziram igrače, ali i sebe. Kritika koja je postala dominantna na svakom koraku, motivisala nas je da budemo bolji. Za mene je ova pobeda bitna jer dokazuje da smo nešto dobro radili od početka priprema. Svako treba da ima svoje mišljenje, ali raduje me što sam šetajući gradom i dolazeći do 'Pionira' video pozitivne ljude", kaže Dušan Alimpijević.

"Nema smisla da nas porede sa timom Zvezde koji je prošle sezone bio na kraju četvorogodišnjeg ciklusa, dok se mi nalazimo na početku novog ciklusa", ponovio je ranije izrečeni apel.

Mladi trener na kraju je ukazao na važnost sledeće utakmice, koja je na programu već u nedelju.

"Još više će značiti ako u Zagrebu napravimo potvrdu ove pobede. Mi moramo da pobedimo Cedevitu i onda možemo da kažemo da smo pravi".
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Alimpijević prelomio: Davidovac umesto Kešelja u timu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2017, 15:11

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali u Zagreb u subotu u ranim popodnevnim časovima pred veliki derbi ABA lige sa Cedevitom. O predstojećoj utakmici, govorili su trener Dušan Alimpijević i prvotimac Ognjen Dobrić...Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su u petak u fantastičnom ambijentu dvorane...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.