Aleksandar Janković selektor u Kini

Izvor: Mondo, 28.Sep.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Janković selektor u Kini

Srpski trener uskoro bi trebalo da preuzme mladu reprezentaciju Kine

Foto: MN Press

Nekadašnji trener Crvene zvezde Aleksandar Janković posle višegodišnjeg angažovanja u Belgiji seli se van Evrope.

Srpski stručnjak novi je selektor mlade reprezentacije Kine, prenosi belgijski televizijski kanal NLN.

Janković je potpisao ugovor sa Fudbalskim savezom Kine na dve godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << uz mogućnost produžetka saradnje na još jednu, i uskoro bi trebalo da bude zvanično promovisan kao selektor tima do 21 godine.

Isti izvor navodi da će Janković na novu funkciju biti imenovan "u paketu" sa iskusnim stručnjacima - Marčelom Lipijem, koji će biti selektor A tima, i Gusom Hidinkom, koji će voditi olimpijski tim te zemlje.

Aleksandar Janković (46) već ima iskustvo vođenja mlade selekcije, jer je bio selektor Srbije od 2010. do 2012. godine, a tokom trenerske karijere sedeo je i na klupama Crvene zvezde i Mehelena u dva navrata, a vodio je Lokeren i Standard iz Liježa.

Poslednji angažman imao je u Mehelenu, koji ga je otpustio u januaru, nakon samo tri meseca rada.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.