Akcija delija: Za svakog davaoca krvi obezbeđen ulaz na meč sa Žalgirisom!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2015, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akcija "delija": Za svakog davaoca krvi obezbeđen ulaz na meč sa Žalgirisom!

Humanosti navijača Crvene zvezde nema kraja. Tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi "Crveno–bela krv", održaće se u sredu u medija centru stadiona Crvene zvezde od 12.00 do 18.00.

Pristalice Crvene zvezde već nekoliko puta su organizovale akciju dobrovoljnog davanja krvi i do sada drže rekord po broju prikupljenih jedinica. Prošle godine je 2. aprila 403 ljudi dalo krv, što je Zavod za transfuziju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << krvi proglasio najhumanijijom akcijom 2014. godine i "delijama" dodelio zahvalnicu.

Pristalice crveno–belih će u sredu pokušati da obore postavljeni rekord, a za svakog humanistu koji bude dao krv na stadionu "Rajko Mitić" obezbeđene su karte za predstojeći evroligaški meč između Crvene zvezde i Žalgirisa, koja je na programu u četvrtak od 20:45 u "Kombank areni". Karte su u prodaji od utorka.

Osim u Beogradu, zvezdaši će sutra organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi i u Nišu – u Zavodu za transfuziju krvi od 12.00 do 17.00, i u Vranju, na Učiteljskom fakultetu od 9.00 do 18.00.

Krv mogu da daju sve osobe uzrasta od 18 do 65 godina. Potrebno je da budu zdrave, ispavane, da obeduju pre davanja krvi i da ne budu pod dejstvom alkohola ili nekih drugih opijata.

Interval između davanja krvi treba da bude najmanje tri meseca za osobe muškog, odnosno četiri meseca za osobe ženskog pola.

Budite humani, dajte krv i spasite nečiji život!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.