(ANALIZA) Šta koči Zvezdu: Odlazak Kange i Boaćija, evropska eliminacija ili ...

Izvor: BKTV News, 13.Mar.2018, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(ANALIZA) Šta "koči" Zvezdu: Odlazak Kange i Boaćija, evropska eliminacija ili ...

Šef stručnog štaba Crvene zvezde traži rešenje u dvomeču sa Mačvom

"Ovo je kopija utakmice sa Voždovcem, isto kao i u Novom Sadu. Nešto očigledno ne štima, videćemo o čemu se radi", rekao je Vladan Milojević po završetku utakmice sa Napretkom.

Vremena za radikalne rezove u međuvremenu nije bilo, a iskreno govoreći ni nje postojala potreba za iste, ipak činjenica je da izdanja crveno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u poslednje četiri superligaške utakmice upozoravaju da je došlo vreme za konkretniju analizu.

Četvrta uzastopna utakmica na kojoj Crvena zvezda prima gol u Super ligi donela je i prvi izostanak celog plena, a da lopta u mreži iza leđa Milana Borjana nije jedini problem upozorava podatak da, u sva četiri duela krilni napadači i centarfor, ne računajući jedanaesterac protiv Vojvodine, nisu postigli ni jedan gol.

Utisak je da upravo nešto slabija efikasnost, odnosno izostanak drugog pogotka posle inicijalnog vođstva, predstavlja glavni problem, jer se kao posledica javlja pad koncentracije crveno-belih u završnici meča zbog koje dolaze u situaciju da meč koji su u potpunosti držali pod kontrolom pretvore u neizvestan.

Niz rezultata koji pozivaju na oprez pred završne duele u dva takmičenja poklopio se sa eliminacijom crveno-belih iz Lige Evrope, pa svakako treba uzeti u obzir psihološku potrošenost fudbalera iza kojih je dominantna jesen. Sa druge strane, nesporno je i da odlazak Boaćija i Kange ima udela u igri kluba iz Ljutice Bogdana, s obzirom na to da su ofanzivci iz Gane i Gabona imali značajnu ulogu u timu nadmoćnom u odnosu na većinu jesenjih rivala.

Faktor koji takođe ne treba izuzeti je sportska sreća, pa je teško verovati u to da postoji zvezdaš koji bi trenutke protiv Voždovca i Napretka, u kojima je Fortuna okrenula leđa, menjao za priznat gol Ristića u Krasnodaru, sa kojim bi se verovatno završila bajna jesenja avantura na internacionalnoj sceni.

Na kraju, kad se sagleda šira slika, daleko od toga da je situacija na Topčiderskom brdu povod za alarmantno stanje, i gotovo sigurno lek za crveno-belu krizu leži u dva trijumfa nad Mačvom.

Pobede nad Šapčanima u kupu i prvenstvu, bile bi dovoljne da se u Milojevićevim redovima ponovo probudi pobednički mentalitet, prostruju krv i na idealan način dočeka kako sam strateg Zvezde kaže "ciljna ravnina".

Strateg crveno-belih svestan je koraka koje zahteva aktuelni momenat.

"Teško je takmičenje, voleli bismo da svaku utakmicu pobedimo. U fudbalu i kad ne igrate dobro, a pobeđujete, brzo se sve žaboravi, a kada ne pobedite ne izgleda kako treba. Radimo na psihološkom planu, ali ne menjamo kurs. Jedini lek je da se odigra dobro u sledećoj utakmici".

Podatak da je jesenas najbolja odbrana na svetu primila po gol na poslednja četiri duela svakako je dodatni povod za razmišljanje.

"Nisam srećan i zadovoljan što primamo golove. To ne sme da nam se događaja. Probaćemo da ispravimo takve detalje i radimo na tome. Ipak, nismo sami, ima i faktor protivnika. Sve ekipe su mnogo jače u odnosu na prvi deo", rekao je Milojević.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.