ALIMPIJEVIĆ PRED ISTANBUL: Još jedan korak u sazrevanju tima

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Dec.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALIMPIJEVIĆ PRED ISTANBUL: Još jedan korak u sazrevanju tima

Crvena zvezda gostuje Fenerbahčeu u utorak od 18.45.

Posle tri uzastopne pobede u Evroligi, Crvena zvezda odlazi u Istanbul gde je očekuje težak ispit protiv branioca titule, ekipe Fenerbahčea koju sa klupe predvodi legendarni Željko Obradović, a u kojoj igraju i dva bivša igrača Crvene zvezde Nikola Kalinić i Marko Gudurić.

GOREĆE PIONIR: Euforija među zvezdašima, ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su cene karata za Panatinaikos

Veliki udarac za PAO pred gostovanje Crvenoj zvezdi

Meč 13. kola Evrolige počinje u utorak od 18.45, a Fenerbahče je trenutno treći na tabeli sa osam pobeda i četiri poraza, dok crveno-beli imaju pet pobeda i sedam poraza i nalaze se na 11. poziciji. Trener Zvezde Dušan Alimpikjević biranim rečima je govorio o Fenerbahčeu.

 - Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata. Izvanredan tim koji predvodi čovek za koga imam izuzetno poštovanje i veliki trener, najuspešniji u istoriji Evrolige. Uz Olimpijakos i CSKA naš naredni protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu - rekao je Alimpijević. - Ova utakmica će biti još jedan korak u odrastanju i sazrevanju ovog tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi u Evroligi, protiv Fenerbahčea.  Izuzetno fizički dominantan tim, uz ogroman individualni kvalitet, i jako im je teško parirati. Mi želimo damo sve od sebe, da na kraju nemamo šta sebi da  zamerimo. Svi su zdravi, uspeli smo da raspodelimo i svima minutažu u važnoj utakmici sa Mornarom, osim Džejmsu Feldinu, a najveći problem, kao i svim drugim ekipama je umor od putovanja u ovakvom ritmu.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.