ABA: Zvezdina drama i novi rekord!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2015, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezdina drama i novi rekord!

Crvena zvezda srušila je još jedan rekord. Pobedom nad Olimpijom (91:81) crveno-beli lupili su 16. "recku" u ABA ligi i tako još jednom pokazali da su najveći pretendent za naslov šampiona. Drama u Ljubljani trajala je gotovo 40 minuta, a meč je prelomljen u poslednjem kada su izabranici Dejana Radonjića mini-serijom 5:0 uspeli da se odlepe i steknu nedostižnu prednost.

"Zmajčeki" su otvorili susret kao i snova. Tačnije, Klemen Prepelič. Četiri puta šutnuo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << van linije 6.75 i svaki put bio precizan! Takoreći noćna mora za Zvezdine bekove. Neverovatna pucačka "zaraza" proširila se i na ostata tima, pa su trojkama izabranici Aleša Pipana održavali prednost od 5-8 razlike.

Ipak u drugoj deonici viđena je neka druga priča. Ona prava Zvezda, koja "grize" na svaku loptu i ne dozvoljava protivnicima lake šuteve. Kalinić je bio pokretačka snaga tima u tim trenucima u kojima su njegove klupske kolege i on uspele da prebace prednost u svoju korist (34:29). Olimpija se nije predavala, već je smireno tražila svoju šansu. Na veliki odmor "zmajčeki" su otišli minimalnom prednošću i bilo je jasno da nas u nastavku čeka drama.

Upravo to je i viđeno. Najveću prednost u tom delu utakmice imao je domaćin posle poena Dina Murića, odnosno dva slobodna bacanja Klemena Prepeliča u 29. minutu.

Prednost se ubrzo istopila, a u poslednjem minutu bila je i prebačena. Povela je Zvezda 80:75, međutim, Marko Marinović je sa pet vezanih poena podigao atmosferu do tačke usijanja. Ipak, iskustvo i smirenija igra u poslednjih 60 sekundi doneli su Zvezdi 16 uzastopni trijumf i rekord po broju pobeda u nizu na Jadranu!

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Liga Šampiona

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.