ABA: Zvezda uz oscilacije do 8-0

Izvor: B92, 16.Nov.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda uz oscilacije do 8-0

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u regionalnoj ABA ligi i posle osmog kola.

Ekipa Dejana Radonjića savladala je pred oko 4.000 ljudi u Pioniru slovenačku Krku sa 85:78.

Zvezda je protiv Krke odigrala sa dosta oscilacija, što je donekle i razumljivo, s obzirom da je ovaj meč stigao samo tri dana nakon velike pobede u Vitoriji protiv Kuče Laboral.

Crveno-beli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlično počeli, već u prvoj deonici su imali 15 poena prednosti, ali se ekipa Aleksandra Džikića brzo vratila. U trećoj deonici Krka je imala u nekoliko navrata i četiri poena viška, ali u poslednjoj deonici Jaka Blažič i Majk Cirbes napravili su razliku na parketu i doneli Zvezdi osmi trijumf.

Majk Cirbes imao je 14 poena (5-5) i 4 skoka, 14 poena uz 10 asistencija dodao je Markus Vilijams, a Jaka Blažič je meč završio sa 13 poena (5-8), 5 skokova i 2 asistencije. Na drugoj strani Armsted je imao 20 poena (7-21) i 7 asistencija, Bolčina je dodao 14, a Vangamene i Buker po 13 poena.

Ovaj meč je početak paklenog ritma crveno-belih u narednih 20 dana.

Tok meča:

Radonjić je duel otvorio sa petorkom Vilijams, Blažič, Dangubić, Tajić, Marjanović.

Zvezda je krenula dobro, poenima Marjanovića i Blažiča povela je sa 4:0, ali je odgovorio Rojc na drugoj strani.

Teško je Krka dolazila do poena u prvoj deonici, ali ni Zvezda nije bila preterano raspoložena u napadu. Marjanović, Blažič i Dangubić bili su najraspoloženiji, a posle trojke Dženkinsa u 7. minutu prvi put je razlika bila dvocifrena – 19:7.

Dženkins je odmah preuzeo košgetersku ulogu po ulasku na parket, pa se razlika uvećavala iz minuta u minut. Bilo je maksimalnih +15 u 9. minutu, a Krka je uspela da smanji na 22:9 posle 10 minuta.

Gosti su drugu deonicu otvorili serijom 5-0. Ulogu Jovića u odmenjivanju Vilijamsa preuzeo je Dženkins, a slovenački tim je pokušao da crveno-bele zaustavi zonskom odbranom.

Mnogo bolje je Krka igrala u drugoj deonici, ubacila je i nekoliko trojki, a razigrao se Malkolm Armsted. Zvezda je u pojedinim trenucima igrala i previše nonšalantno, pa je Radonjić nakon nove trojke Armsteda u 17. minutu morao da zatraži tajm-aut (33:29).

Ni tu nije bio kraj serije Krke, Armsted je nastavio da briljira, pa je posle njegove nove trojke ekipa Aleksandra Džikića i povela – 36:35. Do kraja poluvremena Krka je zadržala odličnu igru, pa je Zvezda imala samo poen viška nakon 20 minuta.

Uspela je Krka početkom drugu poluvremena da zadrži odličan ritam iz druge četvrtine. Imao je tim Aleksandra Džikića u par navrata i tri poena viška i bilo je očigledno da će Zvezda morati ozbiljno da se pomuči da dođe do pobede.

Zvezda je igrala sa dosta oscilacija, motivisani gosti su to koristili i imali su dva poena prednosti pred odlučujući period – 58:56.

Zvezda je bila daleko od svog nivoa na ovom meču, imala je protiv sebe odličan i izuzetno motivisan tim, ali je u odlučujućih deset minuta na krilima Jake Blažiča stigla do preokreta.

Slovenački bek je u svom stilu, velikom energijom podigao igru svoje ekipe ali i atmosferu u Pioniru, pa je Zvezda zahvaljujući njegovoj sjajnoj igri stigla do +8 (72:64) četiri minuta pre kraja.

Tu je praktično i odlučen pobednik, pa je Zvezda bez većih problema do kraja sačuvala prednost za još jedan trijumf u ABA ligi.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Crveno-beli bez poraza u ABA ligi, Zvezda - Krka 10:4

Izvor: Blic, 16.Nov.2014

Košarkaši Crvene zvezde igraju na svom parketu protiv Krke u osmom kolu ABA lige, a tu utakmicu iz Pionira možete pratiti uživo uz Blicsport.rs...Crveno-beli jedini ne znaju za poraz u regionalnom takmičenju, dok slovenački tim takođe beleži odlične rezultate i nalazi se na četvrtom mestu sa...

Nastavak na Blic...

Radonjić: Ne možemo uvek biti idealni

Izvor: Sportal.rs, 16.Nov.2014

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić podvukao je posle meča sa Krkom da je najvažnije da je zabeležena pobeda, koju su crveno-beli osigurali tek u drugom delu poslednje deonice. ..Zvezda je trijumfom nad prvakom Slovenije ostala na čelu tabele ABA lige sa svih osam pobeda...-...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.