ABA: Zvezda uspavano, pa blickrig

Izvor: B92, 03.Okt.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda uspavano, pa blickrig

Košarkaši Crvene zvezde otvorili su sezonu u ABA ligi ubedljivom pobedom nad debitantom Levskim – 85:55.

Pred oko 5.000 gledalaca u Pioniru ekipa Dejana Radonjića je slabo počela, ali je u nastavku pokazala svu svoju snagu.

Gosti iz Bugarske držali su se do 23. minuta (44:43), a nakon toga je u narednih 12 minuta usledila furiozna serija crveno-belih 32:6 (76:49).

Beogradskoj publici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavili su se i novi igrači Markus Vilijams, Nemanja Dangubić, Nikola Kalinić, Majk Cirbes i Stefan Jović, i svi su manje ili više pokazali da će biti pojačanja.

Najbolji je bio kapiten Luka Mitrović sa 18 poena, 6 skokova i 4 asistencije. 14 poena ubacio je Marjanović, 11 Dangubić, a 10 Cirbes. Na drugoj strani, 10 pena ubacio je Simeonov, a 9 Pupović. Zvezda naredni meč igra u utorak kada gostuje Ciboni.

Tok utakmice:

Novu sezonu Zvezda je otvorila sa petorkom Vilijams, Dženkins, Kalinić, Tejić, Marjanović. Počelo je poenima Marjanovića sa poludistance, ali je od samog starta bilo vidljivo da crveno-beli nisu uigrani.

Gosti su to iskoristili za seriju 6-0, a odgovorio je ponovo Marjanović. Ipak, Radonjić je već posle četiri minuta zatražio prvi tajm-aut posle prve trojke Levskog – 11:4.

Malo po malo Zvezda se vraćala u igru, ali nikako nije mogla da poveže nekoliko dobrih napada. Do kraja prve deonice crveno-beli su ipak sustigli rivala individualnim rešenjima, pa je posle deset minuta bilo 17:17.

Iako je početkom druge deonice došla do prednosti, nije se mnogo poboljšala igra Zvezde. Ponovo su napadi crveno-belih zavisili od individualnih rešenja, pa je Levski uspevao da ostane u egalu.

Kapiten Luka Mitrović je bio jedini koji je igrao na nivou u ekipi Zvezde, pa je već u 15. minutu stigao do 10. poena (4-7).

Čak dve tehničke greške dobili su igrači Zvezde u drugoj deonici. Prvo Blažič, a potom i kapiten Mitrović. Upravo je Mitrović bio pokretač praktično svega dobrog u napadu Zvezde u drugoj deonici.

Poentirao je, skakao, asistirao, pa je Zvezda došla do sedam poena viška – 38:31. Zvezda je do poluvremena zadržala sedam poena viška (42:35), uz dominantne role Marjanovića (14 poena) i Mitrovića (12 poena, 3 skoka, 3 asistencije).

Start drugog poluvremena bio je veoma loš za crveno-bele pošto je Levski serijom 8-2 prišao na samo poen zaostatka – 44:43. Tada je Zvezdu probudio Dangubić, odigrao je veoma dobro na oba kraja parketa, pa je trener Levskog u 25. minutu morao da zatraži tajm-aut – 51:43.

Levski je trojkom Gjuroskog smanjio na 51:46 u 27. minutu i od tada je krenula furiozna serija Zvezde. Fantastičnu odbranu igrali su crveno-beli, pre svih Blažič i Jović, pa su gosti iz Bugarske delovali pogubljeno na terenu.

Zvezda je povećavala razliku iz minuta u minut, a na kraju treće deonice bilo je velikih 65:47.

U poslednjih deset minuta nije bilo dileme. Zvezda je lagano održavala ubedljivu prednost, atraktivnim potezima dizala je publiku na noge i na kraju je ostvarila očekivano ubedljivu pobedu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.