ABA - Zvezda ubedljiva!

Izvor: Sportske.net, 20.Okt.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA - Zvezda ubedljiva!

Odlična partija izabranika Milana Tomića.

Nova, četvrta pobeda Crvene zvezde mts danas u okviru ABA lige, savladali su Igokeu koja nije bila ravnopravan protivnik, posebno u drugom poluvremenu - 96:75.

Zvezda je imala 11:3 na startu utakmice, zatim i 15:5 nakon zakucavanja Fajea, ali su se gosti konsolidovali i uspeli su da se vrate u ovaj meč.

Zubčić, Janković i Talić su vodili goste do samo -2 pred sam kraj prve deonice.

U nastavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je Zvezda držala prednost, ali je Igokea čitav tok utakmice bila blizu. Nakon poena Radanova za +7, odmah su uzvratili trojkom preko Lorbeka, nisu se dali sve do samog kraja četvrtine.

Tada je Radanov uspeo da pogodi dvojku za 45:36, potom i Regland dva slobodna bacanja za najveću prednost, 47:36.

Zakucavanje Cirbesa je rešilo pitanje ko će voditi na velikom odmoru, bilo je 51:48, ali su gosti sa pristojnim zaostatkom otišli na odmor zahvaljujući Lešiću.

U nastavku je Crvena zvezda odradila ono što je trener Tomić tražio od njih, a to je da stegnu odbranu. Imala je Igokea mnogo problema u napadu, jedva da su dolazili do šuteva, pa su postigli svega 11 poena u trećoj deonici.

Prednost Zvezde je rasla iz minuta u minut, iznosila je velikih +20 nakon poena Odža pred kraj treće čevrtine.

Ta prednost je održavana do samog kraja, Crvena zvezda je preko Simanića, Čovića, Davidovca imala dobrih akcija, a navijači su sa nestrpljenjem očekivali i stotku koja se, na njihovu žalost, nije desila.

U redovima Crvene zvezde najefikasniji je bio Aleksa Radanov sa 16 poena, 12 je imao Lazić, Baron 11, Odžo 9, a po 8 su postigli Regland, Simanić i CIrbes. Moramo napomenuti i zapažen učinak Filipa Čovića koji je imao 10 asistencija.

Kod gostiju nisu tako ravnomerno raspoređeni poeni, Lešić je imao 21, Zubčić 16, Lorbek 12, ostali slabiji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda bez poraz, nadigrana i Igokea

Izvor: RTS, 20.Okt.2018

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu sa 96:75 (25:23, 27:21, 23:11, 21:20) u meču četvrtog kola ABA lige. Crveno-beli novom pobedom nastavili pobednički niz na svim frontovima ove sezone. . Košarkaši Crvene zvezde...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.