ABA: Zvezda se prošetala Zagrebom

Izvor: Mondo, 24.Nov.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda se prošetala Zagrebom

Crveno-beli lako pobedili Cibonu u glavnom gradu Hrvatske - 71:63. Boris Savović (12 poena, 14 skokova) ukrotio "vukove" u drugom poluvremenu. Kamerna atmosfera u dvorani Dražen Petrović.

Lakše i mirnije nego što je bilo očekivano Crvena zvezda Diva ostvarila je i osmu uzastopnu pobedu u dva takmičenja.

U Zagrebu, pred (zvanično) 3.000 gledalaca:

Cibona - Crvena zvezda 63:71 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (16:21, 10:15, 19:19, 18:16)

Iako su hrvatski mediji danima dizali tenziju i najavljivali vatrenu atmosferu na tribinama, Zagrepčani se nisu odazvali pozivu i nisu uživo gledali još jednu dobru igru vicešampiona Srbije.

Domaći su bili u igri samo na počecima prvog i drugog poluvremena.

Crvena zvezda prvi put je povela na isteku prve četvrtine. Pogocima Brauna i trojkama Skota i Rakočevića započela je veliku seriju (od 11:15 do 27:18), kojom su sebi olakšali posao u nastavku poluvremena.

Po izlasku iz svlačionica "vukovi" su poremetili igru gostiju, nadomestili deset poena zaostatka (od 26:36 do 38:38) i ponovo stali. To jest, zvezdaši su tad ponovo počeli da igraju.

Ofanzivnim skokom i polaganjem Borisa Savovića najboljeg igrača srpskog tima, crveno-beli ponovo su stekli prednost i nisu je ispuštali do kraja.

Potom su se razigrali i ostali igrači, uključujući i Marka Simonovića, koji je pružio najbolju partiju od kad je pojačao tim Vlade Vukoičića. Razigrani gosti lako su ponovo stekli prednost, pogađali u nizu (Mitrović, Savović, Simonović) i naterali domaću publiku da prvi put zviždi - svojim igračima.

Subotnji uspeh drugi je trijumf Crvene zvezde nad Cibonom u Zagrebu od osnivanja regionalne lige. Treći od raspada zajedničke države. Prethodni je ostvarila pre devet godina.

Uskoro opširnije...

(MONDO, foto: MN Press)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Zvezda protutnjila Zagrebom! (FOTO + VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 24.Nov.2012

Ništa od derbija u Zagrebu! Iako su mnogi najavljivali uzbudljivu utakmicu, neizvesnu do samog kraja, košarkaši Crvene zvezde pokazali su na parketu "Draženovog doma" razliku u kvalitetu u odnosu na "vukove": Cibona - Crvena zvezda DIVA 63:71 (16:21, 10:15, 19:19, 18:16)!Crveno-beli su veoma kvalitetnom...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.