ABA Superkup: Budućnost i Zvezda u finalu (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 22.Sep.2018, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA Superkup: Budućnost i Zvezda u finalu (VIDEO)

Košarkaši Budućnosti savladali su Partizan u prvom polufinalu, a Crvena zvezda bila je bolja od Cedevite u drugoj borbi za finale.

Podgorička Budućnost slavila je protiv crno-belih u neizvesnoj završnici posle produžetka 90:87 (19:24, 24:25, 22:18, 11;9, 14:11). Košarkaši Partizana bili su maltene celu utakmicu u prednosti, ali izabranici >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Aleksandra Džikića nisu se predavali i na kraju su u dodatnih pet minuta izborili plasman u finale superkupa Jadranske lige.



Najefikasniji u ekipi Budućnosti bio je Erl Klark sa 17 poena, jedan manje postigao je Koti Tejlor Klark, 14 je dao Popović, 12 Gordić, a deset Ivanović.

U poraženom timu bolji od ostalih bio je Vanja Marinković koji je ubacio 19 poena, Lendejl je dodao 16 uz devet skokova, 15 poena dao je Zagorac koji je uhvatio i osam lopti, Markus Pejdž je zabeležio 12 poena i sedam asistencija, a Gagić i Nikolić su upisali po devet poena.

Protivnik Crnogorcima u borbi za pehar ABA Superkupa biće Crvena zvezda koja je savladala Cedevitu rezultatom 79:68 (25:16, 20:11, 11:17, 23:24). Tim sa Malog Kalemegdena u jednom trenutku druge četvrtine imao je čak 22 poena prednosti (40:18), a Zagrepčani su se na jednocifren zaostatak vratili tek u poslednjoj četvrtini, najbliže su crveno-belima prišli na pet poena razlike, ali nisu uspeli da dođu do preokreta.



Džo Regland bio je najraspoloženiji pojedinac utakmice sa 20 poena, 15 je dodao Faje koji je uhvatio i sedam lopti, Perperoglu je dodao 11 poena, a po osam su postigli Cirbes, Baron i Čović.

Igrači Cedevite lepo su rasporedili poene, ali to im nije bilo dovoljno za pobedu. Po deset poena postigli su Kobs, Benite, Stipanović i Agilar, Lima i Kuk su dodali po osam, a Bel sedam poena.

Finalni obračun u Laktašima između Budućnosti i Crvene zvezde zakazan je za nedelju od 21 čas.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.