DAJ MU LOPTU I NE BRINI NIŠTA: Dobrić utakmicom sezone nokautirao Budućnost (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2021, 20:28

DAJ MU LOPTU I NE BRINI NIŠTA: Dobrić utakmicom sezone nokautirao Budućnost (FOTO)

Crvena zvezda vodi 2:0 u seriji.

Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji ABA lige pošto su u drugom meču u neizvesnoj završnici savladali ekipu Budućnosi sa 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9). Crveno-beli su ovaj meč odigrali od sjaja do očaja, pošto su već u prvom poluvremenu imali i 20 poena prednosti, da bi u nastavku gosti stigli do potpunog preokreta. Ipak, Ognjen Dobrić je odigrao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << fantastičan meč i režirao ponovo preokret, pa tim Dejana Radonjića sa velikom prednošću putuje u Podgoricu na treći meč koji je na programu u subotu.

Crveno-beli su furiozno počeli drugu utakmicu, posebno u odbrani i vrlo brzo je Radonjićev tim počeo da gradi prednost. Budućnost je dugo bila bez poena iz igre, a Zvezda je brzo imala u jednom trenutku i 15 poena predbnosti već u prvoj četvrtini. U nastavku je Budućnost konačno počela da pogađa, ali su crveno-beli i dalje držali visok tempo i stigli  ido 20 poena prednosti. Odbrana nije popuštala, a u napadu se lako stizalo do koša gostiju, pa su crveno-beli na veliki odmor otišli sa vođstvom 55:41 i čak 16 asistencija. Međutim, u drugoj četvrtini kao da je potpuno drugi tim izašao na parket. Ništa nije mogla da pogodi ekipa Dejana Radonjića, zakazao je potpuno napad, dok je na drugoj strani Danilo Nikolić bio nepogrešiv u šutu za tri poena i Budućnost je stigla do potpunog preokreta i prvog vođstva na meču 61:59 u 27. minutu. Podgoričani su stigli i do devet poena prednosti, a sa sedam su ušli u poslednju deonicu. Budućnost je još neko vreme uspevala da zadrži prednost, a onda je na scenu stupio Ognjen Dobrić koji je povezao Zvezdine redove i odličnim rešenjima u napadu doveo Zvezdu prvo do izjednačenja u 36. minutu 74:74, a onda uz pomoć Simonovića i do prednosti. Minut pre kraja je Ivanović trojkom vratio vođstvo Budućnosti, ali je odmah istom merom uzvratio Dobrić. Budućnost nije iskoristila napad, a Lojd i Simonović su sa slobodnih bacanja samo potvrdili pobedu Zvezde.

WHAT A GAME! @OgnjenDobric scores 27 pts as @kkcrvenazvezda win another thriller vs. @KKBuducnostVOLI.

The 🔴⚪️ now lead 2-0 in the 2021 #ABALiga Finals.#ABAPlayoffs pic.twitter.com/UodoIT37lZ

— ABA Liga (@ABA_League) May 18, 2021

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 20.30 u dvorani ''Aleksandar Nikolić'' dočekuju podgoričku Budućnostu u drugom meču finalne serije regionalnog takmičenja. Crveno-beli u seriji vode sa 1:0 posle pobede u nedelju i večerašnji meč je prilika da uz pobedu sa prednošću od 2:0 odu u Podgoricu.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić ni u drugoj utakmici finalne serije neće moći da računa na povređenog Korija Voldena koji ima problema sa leđima. Ipak, crveno-beli su u prvom meču uspeli da dobrom odbranom nadoknade taj nedostatak, pa nema sumnje da će isti recept pokušati da primene i u drugom meču. Na drugoj strani, Budućnost će pokušati da napravi brejk koji bi joj mnogo značio u borbi za titulu pošto će se serija preseliti u Podgoricu.

#GameDAY

🏀 Druga utakmica finala @ABA_League

🆚 Budućnost Voli

🕣 20:30

📍 Hala Aleksandar Nikolić#kkcz #TogetherWeStand #ABALiga pic.twitter.com/j4m4ZFiThr

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) May 18, 2021

IV ČETVRTINA

III ČETVRTINA

II POLUVREME

Prvo poluvreme 2. utakmice finala @ABA_League kroz 🔴⚪️ objektiv 📸#TogetherWeStand #kkcz pic.twitter.com/5Ltr658OFI

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) May 18, 2021

II ČETVRTINA

The 🔴⚪️ are having a dunk party in Game 2 of the 2021 #ABALiga Finals.

Aleksa Uskoković sets up @OgnjenDobric for the MONSTER JAM! 💥🙌#ABAPlayoffs @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/b6FCalfLHA

— ABA Liga (@ABA_League) May 18, 2021

Landry Nnoko ROCKS THE RIM early in the game! 💥💥#ABAPlayoffs @kkcrvenazvezda pic.twitter.com/8390l5FOWa

— ABA Liga (@ABA_League) May 18, 2021

I POLUVREME

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 85:79 (30:17, 25:24, 8:29, 22:9)

DVORANA: Aleksandar Nikolić.

SUDIJE: Belošević, Koljenšić, Nedović.

CRVENA ZVEZDA: Hol 2, Lojd 16, Uskoković 3, Davidovac 6, Lazić 2, Rit, Radanov, Dobrić 27, Simonović 10, Jagodić-Kuridža, Kuzmić 4, Noko 15.

BUDUĆNOST: Kobs 14, Ivanović 12, Edžim 12, Šehović, D. Nikolić 26, Apić, Mitrović, Dela Vale 5, Z. Nikolić, Popović, Rid 10, Žugić.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda italijanska sportska novinarka Dileta Leota.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.