ABA JTD: Zvezda slavila na vrućem gostovanju Metalcu i pored majstorske partije Majstorovića (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 26.Okt.2015, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA JTD: Zvezda slavila na vrućem gostovanju Metalcu i pored majstorske partije Majstorovića (VIDEO)

U poslednjem meču ABA JTD lige Crvena zvezda je pobedila Metalac u Valjevu rezultatom 68:62 (16:14, 19:17, 16:13, 17:18).

Crvena zvezda je u ovaj meč ušla bez Sofoklisa Skorcanitisa koji u Valjevo nije otputovao zbog navodnih stomačnih problema, iako se prethodnih dana govorilo o njegovom nezadovoljstvu u klubu.
Metalac je mnogo bolje otvorio utakmicu i velikom serijom 12:2 došao do dvocifrene >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << prednosti već posle nekoliko minuta igre. Međutim, usledila je reakcija crveno-belih posle tajm-auta Dejana Radonjića i nekoliko izmena, pa se vratio rezultatski egal već do kraja prve četvrtine.
Na ovom meču očekivao se debi novog pojačanja Kvinsija Milera na poziciji četiri umesto teško povređenog Luke Mitrovića, ali je njegovo mesto pokrivao večeras vrlo zapaženi mladi Boriša Simanić.
Nošena njegovim poenima, blokadom Stefana Jovića, ali i koševima za preokret Mekela i Lazića Crvena zvezda je došla do prednosti od četiri poena na poluvremenu (31:35).

(Izvor: youtube / Moja Crvena Zvezda)
Ta prednost je u nastavku nastavila da raste, dostizala i dvocifrenu razliku, iako je Đorđe Majstorović potpuno dominirao parketom u Valjevu. Zatrpavao je koš Crvene zvezde, delio blokade poput jedne Rajanu Tompsonu kada ga je sjajno zaustavio prilikom pokušaja zakucavanja, ali nije mogao sam protiv tima kakav je Crvena zvezda.
Početkom četvrte četvrtine prinudni kapiten Beograđana Branko Lazić je u kratkom periodu napravio dve tehničke lične greške i da podigne ekipu Metalca, koja serijom dolazi do zaostatka od svega tri poena. Druga tehnička i isključujuća lična greška dosuđena mu je zbog simuliranja.

(Izvor: youtube / TV Srbija)
Ipak, brzo je Zvezda odgovorila i vratila osetniju prednost pogotcima Mekela i Cirbesa.
Kutlešić i Jošilo su trojkama uspevali da održe kakvu takvu nadu domaćinu, ali je sve to bilo ‘kratkog daha’ pošto je Zvezda uspela da uspešno privede utakmicu kraju i ostvari petu pobedu u ABA JTD ligi.
U poslednjim sekundama svoj debi upisao je i Kvinsi Miler, krilni centar koji je pre nekoliko dana potpisao za klub sa Malog Kalemegdana.
Najefikasniji na ovom susretu bio je Đorđe Majstorović sa čak 28 postignutih poena, ali bez prave podrške ostalih saigrača. Na drugoj strani, Gal Mekel postigao je 15, Marko Simonović je dodao 11, a Stefan Jović i Majk Cirbes su upisali po 10 postignutih poena.

ABA JTD, 7. kolo
Rezultati:
Ponedeljak, 26. oktobar
Metalac – Crvena zvezda 62:68
Nedelja, 25. oktobar:
MZT – Cibona 69:68
Cedevita – Zadar 81:88
Odigrano ranije:
Tajfun – Mega Leks 60:64
Olimpija – Budućnost 63:67
Partizan – Krka 69:70
Igokea – Sutjeska 75:58
Tabela: Budućnost 6/1, Crvena zvezda 5/2, Mega Leks 5/2, Olimpija 4/3, Igokea 4/3, Cedevita 4/3, MZT 4/3, Zadar 3/4, Krka 3/4, Metalac 3/4, Partizan 2/5, Sutjeska 2/5, Cibona 2/5, Tajfun 2/5


 
The post ABA JTD: Zvezda slavila na vrućem gostovanju Metalcu i pored majstorske partije Majstorovića (VIDEO) appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slaba Zvezda jedva do trijumfa u Valjevu!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Okt.2015

Crveno-beli ne blistaju na početku sezone, ali su uspeli da slave u Valjevu posle dva uzastopna poraza od Cedevite i Budućnosti u ABA ligi. U poslednjem meču sedmog kola regionalnog takmičenja, Crvena zvezda je pobedila Metalac 68:62 (16:14, 19:17, 16:13, 17:18)...Mnogo izgubljenih lopti (čak 22)...

Nastavak na Vesti-online.com...

Isključenje Branka Lazića u Valjevu: Dve tehničke u istom minutu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2015, 00:42

Zvezdin bek pre vremena završio meč protiv Metalca..Crvena zvezda se pobedom nad Metalcem (68:62) oporavila od dva vezana poraza i nagovestila izlazak iz rezultatske krize, a osim 15 poena Gala Mekela i 28 Đorđa Majstorovića, duel u Valjevu obeležilo je isključenje Branka Lazića...Bek crveno-belih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.