ABA F4: Zvezda - Radnički 69:60 (32. minut)

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA F4: Zvezda - Radnički 69:60 (32. minut)

U Laktašima se igra prvo polufinale završnog turnira ABA lige. Radnički imao "plus 13", Zvezda preokrenula serijom od 16:0. Zatim se Radnički vratio iz "minus devet".

Košarkašima Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca ovo je peti međusobni okršaj u aktuelnoj sezoni.

U regularnom delu ABA lige su i jedni i drugi slavili kao domaćini (87:73, 75:80), dok je Zvezda pobedila u polufinalu Kupa Radivoja Koraća (90:64 u Kragujevcu) i nedavno, u prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << krugu Superlige Srbije - 82:81.

Dvorana u Laktašima je dvadesetak minuta pre meča bila tek polovično ispunjena, ali se to brzo promenilo, pa prvo polufinale posmatra više od 2.000 gledalaca. Navijači dva tima, koji su doputovali iz Srbije, smešteni su iza koševa.

Zanimljivo je da se pre samo 10 dana u oba kluba "drmala" stolica šefovima stručnog štaba. U Zvezdi je Dejan Radonjić zaista došao umesto Vlade Vukoičića, dok je uprava Radničkog odlučila da odbije ostavku, koju je ponudio Miroslav Nikolić.

U odnosu na sastave iz Superlige, gde ni jednima ni drugima nije išlo najbolje u prvih šest kola, beogradski tim je jači za makedonskog reprezentativca Predraga Samardžiskog, a Kragujevčani za Britanca Metjua Brajan Emeninga.

Polufinalni meč sude Srbin Ilija Belošević i dvojica Hrvata - Srđan Dožai i Siniša Herceg.

Zvezda je bila bolja na samom početku (6:2), ali je "uska" odbrana Radničkog brzo napravila problem crveno-belima, dok su se na drugoj strani razigrali Emening i posebno Vajt. Radnički je napravio seriju od 10:0 i već u petom minutu imao 12:6.

Crveno-beli nisu imali rešenja za odbranu "4+1" i zatvoren reket Kragujevčana. Promašivali su i šuteve za tri poena i sa poludistance, a tim Miroslava Nikolića to kažnjavao lakim poenima u tranziciji, efektnim zakucavanjima ili trojkama.

Ćapin i Mijatović su pogocima iz daljine povisili na 25:18, a Danilo Mijatović sa nove dve trojke iz "pik end pop" akcija početkom druge četvrtine doneo Radničkom 33:21, Ćapin u 13. minutu i rekordnih 35:22!

Zvezda se mučila, uspevala da ubaci poneki poen samo sa linije slobodnih bacanja, ali je Radnički u tim trenucima imao peh da Teriko Vajt zbog tri lične greške sedi na klupi.

"Lagana" petorka Kragujevčana forsirala je šut za tri poena, koji je Zvezda branila sve bolje i bilo je pitanje trenutka kada će crveno-beli krenuti u seriju.

Branko Lazić vezao je dve trojke za 31:35, faul Mijatovića nad Katićem u trenutku Lazićevog šuta omogućio je Zvezdi da ubaci čak pet poena u istom napadu (33:35), a da je Radničkom definitivno "ušla voda u uši" postalo je jasno kada je Nelson presekao dodavanje i istrčao kontru za izjednačenje.

Savović je u 17. minutu trojkom završio seriju od 16:0 i Zvezda je povela posle dužeg vremena - 38:35.

Igrači Radničkog postajali su sve opterećeniji prekršajima - Mijatović je otišao na klupu sa tri prekršaja, Borisov zaradio četvrti, Birčević treći faul.

U finišu poluvremena su oba tima bila izvan željenog napadačkog ritma i Zvezda je na odmor otišla sa minimalnom prednošću - 41:40 (20:27, 21:13).

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Telekom Srbija,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA F4: Zvezda - Radnički 41:40 (poluvreme)

Izvor: Mondo, 25.Apr.2013

U Laktašima se igra prva polufinalna utakmica završnog turnira ABA lige. Radnički imao "plus 13", Zvezda preokrenula serijom od 16:0...Košarkašima Crvene zvezde Telekom i Radničkog iz Kragujevca ovo je peti međusobni okršaj u aktuelnoj sezoni...U regularnom delu ABA lige su i jedni i drugi slavili...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.