ABA: Crvena zvezda Telekom - Olimpija 73:65 (KRAJ)

Izvor: Sportal.rs, 11.Okt.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Crvena zvezda Telekom - Olimpija 73:65 (KRAJ)

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Olimpije u hali "Pionir" igraju meč trećeg kola regionalne lige koju su obe ekipe počele sa maksimalnim učinkom. Crveno-beli su u oba meča, protiv Levskog i Cibone, bili više nego ubedljivi, dok su Ljubljančani takođe slavili protiv Cibone, a potom porazili i favorizovanu Cedevitu, time pokazavši da će ove sezone igrati bitniju ulogu na "jadranu" nego prethodnih godina.

Zvezdi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << će duel protiv slovenačkog vicešampiona ujedno biti i dobar test pred okršaj sa Galatasarajem u okviru Evrolige, u četvrtak u beogradskoj "Areni". Utakmicu u srpskom hramu košarke posmatra oko 3.500 navijača.

Dešavanja sa ovog meča možete pratiti uživo na našem portalu u nastavku, u tekstualnom prenosu.

1/4

Zvezda sjajno otvara utakmicu, serijom 5:0, trojkom Vilijamsa i zakucavanjem Marjanovića. Poentirao je centar Zvezde još jednom iz lagane situacije, a prve poene za goste postigao je Marinović. Vilijams i Marjanović sjajno sarađuju, otvorio je crveno-beli div put Amerikancu ka košu što ovaj koristi i rutinski poentira - 9:2.

Uvodni minuti meča u potpunosti propadaju Marjanović, koji dominira pod oba koša. Rampom je zaustavio Begića. U narednom napadu, Begić je dobio faul, a potom iskoristio oba penala. Bolji period igre gostiju, Dinu Muriću se otvorio prostor ka košu, što koristi krilni igrač Slovenaca - 9:6.

Murić je dobio duel sa Mitrovićem pod košem i postigao nove poene, na drugoj strani Cirbes je završio dobro izgrađenu akciju crveno-belih. Omić je u igri umesto Begića i postiže prve poene - 12:10. Dva vezana napada koje su iskoristili igrači Olimpije, preko Salina i Omića, ali egal je održao Cirbes. Odličan je Dino Murić. pogađa za tri poena - 14:17.

2/4

Šesti poen Cirbesa, pod samim košem, lako je sebi izgradio poziciju da lako poentira Nemac - 16:17. Prve poene na meču postiže Dangubić, koji je iskoristio svoju brzinu u prodoru. Gosti ne koriste ni treći napada u drugoj četvrtini.  Tejić je "prodao" loptu iz auta u ruke rivalu, Kanačević je materijalizovao njegov kiks, u nastavku se Tejić poenima iz odbojke iskupio za grešku - 20:19.

Dženkins je postigao prve poene, a crveno-beli u narednom napadu ne koriste kontru "3 na 1", lota ide u aut. Potom greše, a Vilijams faulom zaustavlja Salina. Sjajan je Dangubič. Najpre je "ukrao" loptu, potom u "pik end rolu" asistirao Cirbesu, za nove lake poene Nemca - 24:19.

Kalinićev atletizam je došao do izražaja u akciji u kojoj je sjajnom odbranom oduzeo loptu pod svojim košem, potom istrčao kontru i završio je poenima uz faul - 26:21. Pogodio je krilni igrač Zvezde i dodatno bacanje. Begiću su priznati poeni zbog "pecanja" Marjanovića - 27:23.

to je trebalo Zvezdi - trojka. Mitrović je bio precizan. Ali Begić je dominatan, pogađa, a potom lupa blokadu Vilijamsu - 30:35. Srećom, pogrešio je Salin u vođenju. Nekoliko neiskoriščenih napada na obe strane, konačno je Murić prekinuo taj trend samo jednim poenom sa penala - 30:26.

Snažan duel Marjanovića i Begića, posle kojeg je poentirao Zvezdin centar, a njegov čuvar ostao da leži na parketu. Dobio je i faul Marjanović, pa je iskoristio i dodatno bacanje - 33:26. Nisu igrači domaćeg tima iskoristili ko zna koju kontru poenima (Mitrović promašio), što su gosti kaznili i preko Begića smanjili prednost Beograđana - 33:28. Poslednji šut u prvom poluvremenu nije iskoristio Marinović.

3/4

Zvanično, utakmici u "Pioniru" prisustvuje oko 5.000 gledalaca. Dženkins je "namestio ruku", pogađa prve poene u nastavku sa njegove pozicije - 35:28. Osmim skokom Marjanović je pokupio loptu i onda pored, tačnije iznad trojice igrača Olimpije, samo spustio loptu u koš - 37:28.

Četiri poena postigli su crveno-beli za samo desetak sekundi, preko Vilijamsa, i odmah potom preko Dženkinsa, koji je upisao "krađu". Zaleteli su se igrači Dejana Radonjića, igraju nadahnuto, gosti su zbunjeni, a Dženkins u kontri beleži nove poene. Pipan želi da prekine nalet Zvezde tajm-autom - 43:29.

Murić je zabeležio lake poene, posle ofanzivnog skoka, crveno-beli ne koriste naredni napad. U igri je prvi put Lazić. Upisao je momak iz Ljubovije asistenciju za Vilijamsa u kontri za lagano polaganje Amerikanca. Dominacija Zvezde. Mitrović je u kontri poentirao, uz faul, pogodio je i dodatno bacanje - 48:31.

Šou Zvezde u Pioniru! Dve asistencije Vilijamsa - za alej-up zakucavanje Dangubića, potom i za polaganje Mitrovića. Publika je na nogama, pogađa i Marjanović... - 54:31.

Prekinuo je Nikolov sa penala seriju Zvezde, potom je i Begić poentirao, Lazić je poentiro posle elegantnog prodora. Nikolov je ponovo bio precizan - 56:36. Upisao se u strelce konačno i Blažič. Od igrača koji su ulazili u igru samo je Jović bez poena. Ali i on pogađa, jedno bacanje - 59:38.

Dženkins je obeležio finiš treće deonice, borbom za loptu koju je potom osvojio na podbacivanju, a zatim u kontri poentirao i postavio konačan rezultat trećeg perioda u kome su crveno-beli odigrali fenomenalno - 61:38.

4/4

Najbolji igrač kod gostiju Begić je postigao nove poene, preko ruke Cirbesa, pogodio je i Kanačević, ali je Dženkins trojkom vratio Zvezdu na 20+ poena razlike - 64:42.

Opustili su se Beograđani u odbrani, pa gosti koriste treći uzastopni napad. Nikolov je pogodio 2+1 poena - 64:45. Radonjić je pozvao tajm-aut svestan da njeogv tim igra neobavezno u odbrani psole novih poena koje je za Olimpiju postigao Kanačević - 64:47. Strpljiv napad Zvezde posle pauze, završio se poenima Cirbesa, posle ofanzivnog skoka Nemca - 66:47.

Begić demonstrira zbog čega je nosio dres Reala i Olimpijakosa. Mekana ruka i školski poluhorog centra Olimpije, njegovi novi poeni, kojima smanjuje razliku - 66:49. Iz 18. pokušaja gosti pogađaju tek drugu trojku, preko Marinovića - 66:52. Iskusni plejmejker poentirao je i sa penala, potom je pogodio novu trojku. Između poena raspoloženog plejmejkera Olimpije Lazić je pogodio za Zvezdu - 68:57. Lazić pogađa 1/2 sa penala - 69:57.

Olimpija je 18. poenom Begića prišla na samo 10 poena razlike - 69:59. Podsećamo, Zvezda je imala "+23". Zvezda je sada u ozbiljnom problemu! Ponovo je Begić bio precizan tri minuta pre kraja, samo 69:61 u korist Beograđana.

Ništa ne mogu da pogode crveno-beli, pormašio je Marjanović, potom faulira Begića koji pogađa jedno bacanje - 69:62. I Dangubić promašuje, Nikolov na drugoj strani dobija faul i pogađa jedno bacanje - 69:63. Ni Vilijams ne pogađa... Konačno, loptu kroz obruč Olimpije probacuje Marjanović, sa penala, oba puta je bio precizan - 71:63.

Begić je sjajan večeras, ponovo je precizan sa poludistance, srećom, na drugoj strani Marjanović je zakucao i, čini se, obezbedio Zvezdi pobedu - 73:65.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.