ABA: Beron i Gist za odlično Zvezdino raspoloženje pred derbi, a Šakotu najviše može da raduje ON

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Beron i Gist za odlično Zvezdino raspoloženje pred derbi, a Šakotu najviše može da raduje ON

Crveno-beli sigurni u Laktašima protiv Igokeee.

Crvena zvezda je načinila krupan korak ka plasmanu u plej-of ABA lige pobedom u gostima nad Igokeom rezultatom 94:79 u 17. kolu. Branilac titule u regionalnom takmičenju sada se nalazi na trećoj poziciji na tabeli sa pobedom više u odnosu na Cedevita Olimpiju, Mornar i Primorsku.

Trener Crvene zvezde Dragan Šakota ima razloga za zadovoljstvo. Bili Beron je proradio u Laktašima, pošto je već u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vezao tri trojke i poveo crveno-bele ka trijumfu. Odličan je ponovo bio Džejms Gist, Lorenco Braun je imao dabl-dabl učinak, ali najjači utisak je povratak u tim Stratosa Perperoglua.

Iskusni krilni igrač je pauzirao dva i po meseca zbog povrede kolena, a u Laktašima je proveo na terenu šest minuta. Istina, Grk nije postigao poene, ali je konačno osetio teren i nema sumnje da će biti vewliko pojačanje za crveno-bele u nastavku sezone.

Gosti nijednog trenutka nisu dozvolili domaćinu da ih ugrozi, već su iz četvrtine u četvrtinu uvećavali razliku. Na kraju je pet igrača imalo dvocifreni košgeterski učinak, što je odlična uvertita za evroligaški duel sa Anadolu Efesom (petak) i večiti derbi u ABA ligi sledećeg ponedeljka.

Igokea – Crvena zvezda  (17:22, 20:26, 17:21, )

DVORANA: Sportska hala u Laktašima.

SUDIJE: Koljenšić, Šundić, Terlević.

IGOKEA: Evans, Simeunović, Talić, Lešić, Nikolić, Grin, Von, Ilić, Kočić, Gagić, Vulić.

CRVENA ZVEZDA: Panter, Kuzmić, Braun, Perperoglu, Davidovac, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo, Štimac.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.