10:0 - Bivši kapiten Zvezde podigao novu prašinu, kad počinje nameštanje?!

Izvor: Sportske.net, 24.Okt.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''10:0'' - Bivši kapiten Zvezde podigao novu prašinu, kad počinje nameštanje?!

Danas se bavi trenerskim poslom i ''bez dlake na jeziku'' otkriva do kojih je zaključaka došao posle svih ovih godina!

Nekadašnji vezista Crvene zvezde i reprezentativac naše zemlje Nenad Kovačević je svojevremeno i sa kapitenskom trakom predvodio crveno-bele.

Član našeg najtrofejnijeg kluba bio je najpre od 2002. do 2006. godine, pa potom posle povratka iz francuskog Lansa, i 2011. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Do kraja igračke karijere nastupao je još za Baku, Arad, Nim i Zemun, a 2015. godine je ''okačio kopačke o klin''.

Danas je trener trećeligaške ekipe OFK Vršca, a u razgovoru koji prenosi ''Alo'' uputio je nekoliko otvorenih poruka javnosti, koje su odmah izazvale veliku pažnju.

Najpre, tema (ne)regularnosti utakmica u domaćim takmičenjima. Kako to danas izgleda iz njegovog ugla?





''Do decembra je sve regularno, a od decembra do juna je sve namešteno, počevši od mlađih kategorija, pa do druge i prve lige. Sve je već gotovo još pre početka utakmice'', ističe Kovačević.

Njegova Crvena zvezda u poslednjih par godina ostvaruje najbolje rezultate u Evropi još od titula iz Barija i Tokija, ali iako ga to raduje, priznaje da postoji i nešto što mu se nimalo ne dopada, a to je sve veći broj stranaca u ekipi.

S tim u vezi, napravio je i upečatljivo poređenje svoje generacije sa današnjom Zvezdinom.

''Ovo što Zvezda trenutno radi je najveći uspeh u istoriji. Ali, moja generacija bi ovom timu Zvezde dala deset golova, a ne bi primila nijedan. Zašto?







Zato što su se tada svi prezivali na „ić“. Bio je tek poneki stranac koji je bio nebitan u ekipi. Danas su stranci u Zvezdi najbitniji.







Poštujem, ali je to razlog zašto ne možemo porediti fudbal nekad i sad. Srpski fudbal trenutno proživljava neverovatan uspeh i to nikada neće ponoviti.







Veliki sam zvezdaš, ali su dve stvari bitne, prva je da doživljavamo veliki uspeh, a iza svega je totalna fudbalska katastrofa'', poručuje Kovačević.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Bivši kapiten Zvezde: U srpskom fudbalu je sve namešteno

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Okt.2019

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Kovačević je za beogradske medije rekao da je u srpskom fudbalu sve namješteno.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.