Fudbaleri Premijer lige pomažu zdravstvu

Izvor: RTS, 09.Apr.2020, 09:06

Fudbaleri Premijer lige pomažu zdravstvu

Vodeći fudbaleri Premijer lige pokrenuli su na društvenim mrežama dobrotvornu akciju koja za cilj ima da prikupi što je moguće više novca kako bi se pomoglo britanskom Nacionalnom zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije koronavirusa. Na inicijativi im se zahvalio ministar zdravlja Met Henkok.
U saopštenju se ističe da su u pokretanju inicijative učestvovali igrači iz svih timova Premijer lige, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a među prvima na društvenim mrežama su ga objavili kapiten Liverpula Džordan Henderson, kapiten Totenhema i engleske reprezentacije Hari Kejn i kapiten Mančester Junajteda Hari Megvajer.

„U poslednjoj nedelji smo održali niz razogovra koji su za cilj imali stvaranje fonda koji bi mogao da pomogne onima kojima je to najpotrebnije tokom krize sa kovidom 19. Ovo je teško vreme za naš zdravstveni sistem i naša grupa je spremna da pomogne koliko može. Igrači iz svih timova Premijer lige su radili na ovoj incijativi koju smo nazvali #IgračiZajedno (#PlayersTogether), a cilj nam je da novac distribuiramo brzo i onima kojima najviše treba. Dobrovoljno pomažemo i ovde su svi igrači zajedno - ne postoje nikakve razlike u klubovima. Nadamo se da ćemo, kao i mnogi drugi u našoj zemlji, uspeti da napravimo razliku", navodi se u saopštenju.
Igračima se zahvalio i ministar zdravlja Met Henkok rekavši da „igrači igraju svoju ulogu."

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Fudbaleri Premijer lige formirali fond za pomoć zdravstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020

Fudbaleri Premijer lige pokrenuli su dobrotvornu akciju kako bi prikupili novčana sredstva za pomoć britanskom Nacionalnom zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije virusa korona...Kako se navodi u saopštenju grupe igrača, tokom poslednje sedmice održali su nekoliko razgovora, koji su za cilj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.