Večeras u Novom Sadu 12. po redu protest Jedan od pet miliona

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras u Novom Sadu 12. po redu protest Jedan od pet miliona

U Novom Sadu će večeras biti održan 12. po redu protest "Jedan od pet miliona" sa koga će se građanima obratiti dramski pisac Siniša Kovačević, glumac Branislav Lečić i pevač Marko Šelić Marčelo.

Kako su najavili organizatori, Marčelo će se obratiti ;studentima u Kampusu, gde se oni i inače okupljaju u 17 časova, da bi se kasnije pridružili ostalim učesnicima protesta na Pozorišnom trgu.

Biće organizovana i protestna šetnja ulicama Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Sada tokom koje će učesnici protesta zastati ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine.

Vojni sindikat Srbije pozvao pripadnike vojske da se uključe u proteste

Vojni sindikat Srbije pozvao je danas svoje članove i ostale pripadnike vojske da se u što većem broju aktivno uključe u proteste jer ;je to, kakao ističu, njihovo ustavno i zakonsko pravo.

"To je zakonit i dostojanstven način da kažemo da smo nezadovoljni i da hoćemo da nas i naša prava poštuju", navodi se u saopštenju tog sindikata.Kako ističu, ne treba niko da im govori, a ponajmanje ministar odbrane, kakvo je danas stanje u vojsci, u "kakvim uslovima i okolnostima rade, koliko teško i loše žive i koliko su poniženi".

"I dalje je prioritetan zadatak metla i košenje trave, i dalje nam je plata za oko 35 odsto ispod zakonskog minimuma, i dalje nemamo ishranu u toku rada i regres, i dalje lečenje i participaciju plaćamo dvostruko više od ostalih građana, prevoz na posao i sa posla nam se plaća onoliko koliko ministar smatra da je dovoljno, i dalje idemo goli i bosi, i dalje bez naknade radimo prekovremeno više nego je to dozvoljeno zakonom", navode iz sindikata.

Dodaju da i dalje rade više poslova bez naknade, da nemaju adekvatnu zaštitnu opremu, a onoj koju imaju rokovi su odavno istekli, i dalje ih je 19.000 stambeno nezbrinutih, i dalje ih napuštaju kolege kojih je u zadnje četiri godine iz vojske otišlo više od 4.000.
Pogledaj vesti o: Branislav Lečić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VIDEO: Počeo protest u Novom Sadu, Siniša Kovačević i Branislav Lečić govornici

Izvor: Radio 021, 05.Apr.2019

Večerašnji protest "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu počeo je kao i prethodnih nedelja okupljanjem građana na Pozorišnom trgu...Građanima se obraćaju dramski pisac Siniša Kovačević i glumac Branislav Lečić...Studentima se u Kampusu u 17 časova obratio muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.