Posrednici rade na produžetku primirja u Gazi, Hamas izrazio spremnost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Nov.2023, 11:38

Posrednici rade na produžetku primirja u Gazi, Hamas izrazio spremnost

Militantni palestinski pokret Hamas je spreman da produži primirje za još četiri dana i oslobodi dodatne taoce zarobljene u napadu na Izrael u zamenu za puštanje Palestinaca iz izraelskih zatvora, izjavio je u sredu izvor blizak toj ekstremističkoj organizaciji. Istovremeno, međunarodni posrednici rade na produženju primirja u Gazi, nadajući se da će Hamas nastaviti da oslobađaju taoce u zamenu za oslobađanje palestinskih zatvorenika i dalji predah u izraelskoj vazdušnoj i kopnenoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas: Oslobodićemo sve zarobljene izraelske vojnike u zamenu za oslobađanje svih Palestinaca

Izvor: Danas, 30.Nov.2023, 00:00

Visoki zvaničnik Hamasa nagovestio je večeras da je ovaj palestinski islamistički pokret spreman da oslobodi sve izraelske vojnike koje je zarobio u zamenu za sve Palestince zatočene u Izraelu.

Nastavak na Danas...

Hamas oslobodio još 14 talaca – 10 Izraelaca i četiri Tajlanđana

Izvor: Danas, 30.Nov.2023

Palestinski ekstremistički pokret Hamas oslobodio je još 10 izraelskih talaca i četvoricu tajlandskih državaljana tokom poslednjeg, šestog dana primirja, dok međunarodni posrednici rade na produžetku prekida vatre, koji ističe za samo nekoliko sati, javlja večeras Glas Amerike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.