Tadić i Đilas na obilaznici

Izvor: RTS, 15.Dec.2011, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Đilas na obilaznici

Borba za investicije važnija je od svega, a dovođenje investitora otežano je bez saradnje sa EU, rekao predsednik Boris Tadić, koji je sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom obišao radove na obilaznici oko Beograda.

Put Srbije ka Evropskoj uniji je pretpostavka za dovođenje novih investitora, a borba za investicije je važnija od svega, rekao je predsednik Srbije Boris Tadić posle obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radova na obilaznici oko Beograda sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Ističući da je dovođenje investitora otežano bez saradnje sa Evropskom unijom, Tadić je rekao da svi koji kažu da Srbija zbog Kosova treba da odustane od EU zapravo govore o manjim šansama za investicije i za nova radna mesta.

"EU je i danas, bez obzira na finansijsku krizu, politička činjenica za svaku zemlju. I kada neki investitor razmatra gde će da plasira svoj kapital, on želi da to bude u zemlji koja predstavlja zonu sigurnosti", rekao je Tadić.

Srbija, bez tri do četiri milijarde evra investicija godišnje, ne može da obezbedi razvoj, veći BDP i nova radna mesta, istakao je predsednik Srbije.

Govoreći o obilaznici oko Beograda, predsednik Srbije istakao je da je reč o velikom poslu i velikoj koristi za građane Srbije.

Obilaznica će omogućiti značano rasterećenje saobraćaja, kako u Beogradu tako i u Srbiji, a time će biti obezbeđeni i bolji uslovi za nove investitore, rekao je Tadić.

Tadić i Đilas su obišli radove na delu obilaznice oko Beograda, petlji Batajnica, trasu Batajnica–Dobanovci–Straževica i tunel Straževica.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.