Marko Olujić najbrži oko slonare

Izvor: B92, 12.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marko Olujić najbrži oko slonare



U konkurenciji 150 dečaka i devojčica, Marko Olujić iz predškolske ustanove "Naša radost", pobedio je na 15. Dečjem Smoki maratonu, održanom u beogradskom zoološkom vrtu. Drugo mesto osvojio je Aleksa Puletić iz vrtića "1001 radost", a treći je kroz cilj prošao Veljko Stalević iz vrtića "Duga". Mali maraton trčao se na stazi oko "slonare" dugoj 230 metara, a Marko Olujić je pretrčao za 38 sekundi.

U finalnoj trci je učestvovalo 12 takmičara, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su u kvalifikacijama zabeležili najbolja vremena.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić izjavio je da je mali maraton uvertira za veliki, i dodao da je Smoki maraton dobro organizovan.

"Dečiji maraton je organizaciona stanica za veliki maraton, jer smo imali mnogo obaveza koje se poklapaju sa organizacijom velikog. Mali maraton je dobro organizovan, i tehnički je zahtevan. Okupili smo mališane koji su trčali u svojim vrtićima, i nije mnogo važno ko je pobedio. Cilj nam je da ovu decu okrenemo sportu", rekao je on.

Nikolić je dodao i da duguje veliku zahvalnost gradu Beogradu, UNICEF-u, kao i Ministarstvu za omladinu i sport, bez čije pomoći manifestacija ne bi mogla da bude organizovana.

Dečijem Smoki maratonu prisustvovao je i potpredsednik Međunarodne atletske federacije Sven Arne Hansen, koji je najsporijem trkaču Aleksandru Antiću dodelio nagradu "super puž".

"Odlično je organizovan mali maraton. Sva deca su, u stvari pobednici. Možda će za 20 godina neko od njih postati veliki šampion, a možda i neće. Važno je da se deca bave sportom", rekao je Hansen.

Najavljeni predsednik preduzeća Beogradski maraton, Aleksandar Đorđević nije se pojavio, a umesto njega, decu je pozdravila ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković.

"Fenomenalna organizacija. Ima mnogo pozitivne energije, i ova manifestacija pomaže popularizaciji sporta. Svi želimo da se deca i sport povezuju, jer je to najbolji način da se vodi zdrav život", rekla je ona.

Dečji Smoki maraton se po tradiciji održava sedam dana pre Beogradskog Intesa maratona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marko Olujić najbrži u beogradskom maratonu za decu

Izvor: Blic, 12.Apr.2008

U konkurenciji 150 dečaka i devojčica, Marko Olujić iz predškolske ustanove "Naša radost", pobedio je danas na 15. Dečijem Smoki maratonu, održanom u beogradskom zoološkom vrtu.....Drugo mesto osvojio je Aleksa Puletić iz vrtića "1001 radost", a treći je kroz cilj prošao Veljko Stalević...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.